Városi közszolgáltatások fejlesztése
 
 

Egészségház építése

 

Projekt kódszáma: TOP-6.6.1-15-VP1-2016-000010

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata egy modern, minden igényt kielégítő Egészségházat épített a belváros szívében.

A korábbi lelakott és régi épület bontása után egy teljes mértékben akadálymentesített, jól megközelíthető komplexum került kialakításra, amely otthont ad a 22, 23, és 24. számú körzetek felnőtt háziorvosi rendelőinek és a 7. és 8. számú körzetek védőnői tanácsadóinak is.

Az Egészségház komplex szolgáltatásai révén mind az idősek, mind a kisgyermekes családok életében minőségi javulást eredményezett Veszprémben.

Műszaki paraméterek:

A Kabay János utca 2. szám alatti ingatlan egy 17x33 méter befoglaló méretű, 302 m2 nettó hasznos alapterületű területen helyezkedik el.

Az épület két aszimmetrikus magastetős tömegből áll, melyeket lapostetős nyaktag köt össze. Az épület tömegformálása a benne kialakított funkcióknak megfelelően került kialakításra.

Az épület földszintes kialakítású, melyben három orvosi rendelő a szükséges kiegészítő helyiségekkel és egy védőnői tanácsadó kaptak helyet.

Az épület védőnői tanácsadó egysége a Kabay János utca felőli épülettömegben került elhelyezésre, melynek megközelítése az utcafronti bejáraton keresztül lehetséges.

Az épület nyugati (udvari) részén a 3 db orvosi rendelő, mindegyikhez fektető csatlakoztatásával, illetve a váró helyiség kerültek kialakításra. A rendelők az épület lapostetős nyaktagjában kialakított udvari oldalsó bejáraton keresztül érhetők el.

Az épület akadálymentes. Az ingatlanon belül 10 db közforgalom elől elzárt parkoló került megépítésre.

A projekt részletes pályázati adatai itt >>

 

Letölthető dokumentumok: