Interreg ISTER pályázati felhívás

Pályázat a római kori örökségünk népszerűsítéséért

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Laczkó Dezső Múzeummal együttműködésben partnere az Európai Unió által támogatott ISTER  A Duna Régió országainak összekötése a római utak mentén című nemzetközi projektnek.

A kezdeményezés innovatív és inkluzív módon kapcsolja össze a római örökséget és a helyi/regionális termelő ágazatokat, úgymint a helyi turizmus, a helyi gazdaság és a kulturális felfedezések lehetőségeit.

Ezek megismerése érdekében hirdeti meg a konzorcium az Ister Nemzetközi Legjobb Gyakorlat pályázatot.

A projekt ideológiája szerint a római kori örökség kerete és forrása lehet a regionális fejlődésnek, emellett népszerűsítése és tudatosítása a projektben résztvevő térségek vonzerejét is hangsúlyozza.

A konzorcium 2021. októberében meghirdeti ISTER International Best Practices (IBP) Awards  azaz az ISTER Nemzetközi legjobb gyakorlat – pályázatot, amelynek célja a római örökséggel kapcsolatos kulturális örökség védelmére, megőrzésére, kezelésére, értéknövelése, a fenntartható használatára irányuló innovatív projektek és kezdeményezések kiválóságának elismerése és a legjobb gyakorlatok támogatása a partnerországokban, így Magyarországon is.

A felhívás célja:

Az ISTER IBP Awards célja a római örökséggel kapcsolatos kulturális örökség védelmére, megőrzésére, kezelésére, értéknövelése, a fenntartható használatára irányuló innovatív projektek és kezdeményezések kiválóságának elismerése és a legjobb gyakorlatok támogatása.

Kik pályázhatnak?

- Nemzeti kormányzati szervek

- Helyi önkormányzatok
- Nem kormányzati szervezetek
- Vállalkozások, magánszektor vállalatai
- Akadémiai intézmények
- Médiaszervezetek
- Magánszemélyek (kutatók, szakmai csoportok stb.)

A pályázók három kategóriában nyújthatják be műveiket:

- A római örökség védelme és megőrzése

- A római örökség népszerűsítése és felértékelése
- A római örökség fenntartható használata és fejlesztése.
 

A kategóriák nyertesei részvételi lehetőséget kapnak a konzorcium 2022 januári találkozójára Stuttgartba, ahol bemutathatják példaértérű gyakorlatukat, megismerkedhetnek hasonló kezdeményezésekkel, kapcsolatépítési, projekttervezési lehetőséggel gazdagodhatnak a jelképes ajándéktárgyak mellett.

A pályázati felhívás magyarul a csatolt dokumentumban található, részletesen bemutatva a pályázás menetét, tartalmazza a pályázói kézikönyv és a bővebb információk elérési linkjét.

A pályázatot angol nyelven 2021. november 30-ig kell eljuttatni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre, ahol a pályázattal kapcsolatban további technikai információkat is kaphatnak az érdeklődők.

 
Várjuk a pályázatokat!
ISTER Veszprém csapata

Letölthető dokumentum:

icon Interreg Ister pályázati felhívás (109.48 kB)

Pályázati űrlap angol nyelven letölthető itt >>