Alpolgármesterek

Brányi Mária

alpolgármester

 
Telefon: 20/390-1383
E-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
 
 
Jelölő szervezet: Fidesz - KDNP 

 

(Önéletrajz)

1960-ban Balatonlellén születtem. Gyermekkoromat Budapesten töltöttem.

Az I. László Gimnázium matematika tagozatán érettségiztem, majd a Kertészeti Egyetem Táj- és Kertépítészeti szakán szereztem táj és kertépítész mérnök diplomát 1984-ben. A diplomázás óta élek Veszprémben. Férjem a megyei kórházban sebész, érsebész főorvos.

Első munkahelyem a Veszprémi Tervező Vállalat volt, ahol 1993-ig dolgoztam táj- és kertépítész tervezőként, illetve vezető tervezőként. 1988–1990 között a BME Városépítés-városgazdaság szakmérnöki képzésén vettem részt.

Alapszakmámat tekintve az embereket körülvevő környezet tervezése a szakterületem. Nemcsak Veszprémben, hanem a Dunántúlon és Budapesten is megvalósultak terveim. Szakmai munkám során kollégáimmal több pályázaton is eredményesen szerepeltünk. Fontos sikernek tartom, 2001-ben a negyedik alkalommal meghirdetett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton (FIABCI), a Szidónia Kastélyszálló pályázatával elért 3. helyezésünket.

A közösségi élet és a társadalmi felelősségvállalás fontos része életemnek, melyre az alábbi közösségekben volt illetve van módom:

- Alapító elnöke voltam az 1996-ban megalakult Buhim-völgyi Baráti Körnek.

- A Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarájának Felügyelő Bizottságában vállaltam több cikluson át elnöki feladatot.

- A Védegylet Veszprémért Egyesület alapító tagja vagyok, mely tevékenységhez kapcsolódik a korábbi években a VÁROS–TÉR Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnökeként végzett munkám.

- Alapító tagja vagyok a Kertvárosi Városvédő Egyesületnek, mely egyesület munkája szorosan összekapcsolódik a 6. számú egyéni önkormányzati képviselői körzetben végzett munkámmal.

A 2006-os önkormányzati választásokon, a Védegylet Veszprémért Egyesület, a Fidesz és a KDNP jelöltjeként választottak meg először önkormányzati képviselővé.

2010-ben és 2014-ben a FIDESZ-KDNP jelöltjeként választottak újra. Az első ciklusban városstratégiai tanácsnokként vezethettem a Városfejlesztési- és Környezetvédelmi Bizottság munkáját, mely feladat 2010 őszétől átalakult, ugyanis a közgyűlés bizalmából városstratégiai alpolgármestere lettem Veszprémnek.

A 2019-es önkormányzati választáson, a választók akaratából ismét tagja lettem a városi Képviselő-testületnek. Polgármester úr felkérésére a 20192024 közötti ciklusban is alpolgármesterként tehetek Veszprémért és a veszprémiekért.

 

Hegedűs Barbara Szilvia

alpolgármester

 
Telefon: 20/395-5445
E-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
Fogadóóra: minden hónap első hétfőjén 10-től 11 óráig előzetesen időpont egyeztetés alapján:  88/549-103

 
Jelölő szervezet: Fidesz - KDNP 

(Önéletrajz)

Veszprémben élek férjemmel és kislányommal. Gimnáziumi tanulmányaimat a Balatonalmádi MagyarAngol Tannyelvű Gimnáziumban végeztem, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomáztam nemzetközi tanulmányok alap- és mesterszakon.

Egyetemi éveim alatt fél évet Spanyolországban töltöttem a Granadai Egyetem politológia szakán, majd a későbbiekben két hónapig gyakorlati programban vehettem részt Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Doktori Iskolájában biztonságpolitika témában doktorálok.

Eddigi életem során spanyol és angol nyelvből szereztem felsőfokú nyelvvizsgát. Szakmai tapasztalatomat a Közigazgatási és Igazságügy Minisztérium miniszteri kabinetjének külügyi munkatársaként szereztem az államigazgatás területén, majd a veszprémi Polgármesteri Hivatalban dolgoztam, ahol a gyakorlatban is megismerhettem az önkormányzat munkáját.

Aktív közéleti tevékenységemet a Fidelitashoz való csatlakozással kezdtem 2010-ben. A Fidesz ifjúsági szervezetének 2015 óta vagyok a külügyekért felelős alelnöke. A Fidelitas külügyi kabinetjének delegáltjaként többször képviseltem az ifjúsági szervezetet és hazánkat külföldi rendezvényeken.

20142019 között a választók bizalmából Dózsaváros, Csererdő és Jutaspuszta önkormányzati képviselője lehettem. Az önkormányzati ciklus alatt a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elnökeként dolgozhattam Veszprém fejlődéséért, valamint 20182019 között a Fidesz-KDNP képviselőcsoportját vezettem.

Alpolgármesterként az eddig megszerzett tapasztalataimra alapozva Veszprém fenntartható fejlődéséért, stabil működéséért és az itt élők életminőségének javításáért kívánok dolgozni.