Fotósok érkeznek
2011. június 22. szerda, 05:18 Nemzetközi kapcsolatok

Veszprémben rendezik meg a XXVIII. Fotóművészeti Nyári Egyetemet július 2. és 9. között, melynek apropója, hogy 50 éves a Bakony Fotóklub.

A rendezvénynek a Pannon Egyetem Központi Kollégiuma ad helyet; a 112 jelentkezőt itt szállásolják el, és tartják meg a szakmai előadásokat. A nyári egyetemről június 21-én tartottak sajtótájékoztatót a városházán.


Győri Lajos

– Szövetségünk egyik legfontosabb programjai közé tartozik a Fotóművészeti Nyári Egyetem és a 28. MAFOSZ Szalon, melyre most Veszprémben kerül sor. Programjaink egy része minden érdeklődő számára nyitott lesz, több kiállítást is tervezünk, nem csak a városban. A rendezvény különlegességét adja, hogy a Bakony Fotóklub 50 éves jubileumát ünnepli, ezért is döntöttünk Veszprém mellett – mondta el Győri Lajos, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének (MAFOSZ) elnöke.


Porga Gyula

– Mindig nagy öröm, amikor egy országos esemény házigazdái lehetünk – mondta el Porga Gyula polgármester, majd hozzátette: Veszprém négy testvérvárosából is várnak fotósokat.


Mátyus Károly

Mátyus Károly fotóművész, a Bakony Fotóklub vezetője ismertette a Fotóművészeti Nyári Egyetem programját, amely lefedi a megye egész területét, hiszen fotótúrát is szerveznek. A túrák után minden estét szakmai beszélgetések zárnak. Olyan pályázatot is hirdetnek a résztvevők számára, amelyben Veszprémet egy idegen szemével örökíthetik meg.

Forrás: Vehir.hu