A Pannon Várszínház Sepsiszentgyörgyön
2011. május 02. hétfő, 06:14 Nemzetközi kapcsolatok

Nagyszabású, egész évben tartó programsorozattal ünnepli Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye székhelye várossá válásának 550. évfordulóját.

Sepsiszentgyörgy Veszprém testvérvárosa, s a régi kapcsolat, és a régi barátság okán városunk is osztozik az örömben, osztozik az ünneplésben.

Az ünnepségek során külön hangsúlyt kap Szent György alakja, mint a város védőszentje, s ebben az évben még nagyobb fénynyel ünneplik meg a Szent György-napokat, melyeket már huszadszor rendeznek meg az erdélyi városban.

 

Jelenet az Égi vándorból

A Pannon Várszínház, amely fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli, egy megtisztelő meghívást kapott Sepsiszentgyörgy város vezetőitől, hogy az Omega-dalokból készült Égi vándor című musicallel vegyen részt az ottani Szent György-napokon. A városházán megtartott sajtótájékoztatón Némedi Lajos alpolgármester kihangsúlyozta, hogy Veszprémnek fontos, hogy ezen a szép évfordulón minél reprezentatívabb módon, minél színesebben ott legyen, ezért a város százötvenezer forinttal támogatja a Pannon Várszínház társulatának, valamint az LGT Emlékzenekarnak a kiutazását.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója utalt azokra a színházi kapcsolatokra, amelyek már az 1990-es években szövődtek a két város között, amikor Sütő András Vigyorgó búbánat című darabjával vendégszerepeltek a veszprémiek Erdélyben, s a Marosvásárhelyi Színművészeti Főiskolával is kiépült az együttműködés. Mint mondta, rendkívül megtisztelő számukra ez a meghívás, és arra törekszenek, hogy ápolják és tovább bővítsék ezeket a kapcsolatokat.

Az Omega lényegében három nagylemezére épülő Égi vándor című musicalt Vándorfi László írta, szerkesztette és rendezte, koreográfiáját pedig Krámer György készítette. A darab díszbemutatója Sepsiszentgyörgyön május 2-án lesz a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Forrás: Veszprémi 7 Nap