A Tánc Fesztiválja – 2020. szeptember 6–10.
2020. szeptember 06. vasárnap, 00:00 Programajánló

Szeptember 6–10. között rendezi a veszprémi Pannon Várszínház immár 22. alkalommal A Tánc Fesztiválját. A magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozóján a neves szakmai zsűri mellett, a közönség előtt is megmérettetnek a társulatok.

Az idei évben számos különlegességet tartogat számunkra a Fesztivál. Premierrel jelentkezik Feledi János a Feledi Projekttel és a Közép-Európa Táncszínház is. Szerepelni fog a Pécsi Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Balett, a Duda Éva Társulat és a Frenák Pál Társulat is, valamint négy, Imre Zoltán Program által támogatott produkció is megjelenik, köztük Oberfrank Réka & Horváth Nóra, a Zadam Társulat és a Gangaray Dance Company előadása.

A zárórendezvény Kulcsár Noémi – Tellabor Társulat Sok hűhó semmiért című előadása lesz, amelyben a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói is közreműködnek.

Mivel a koronavírus járvány miatt szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a szervezők kénytelenek voltak lemondani a szeptember 7-re tervezett, francia Adrien M & Claire B – Hakanaï, és a szeptember 9-ei Nemzeti Táncszínház – Csillagok találkozása c. Nemzetközi Táncgála előadását.

A francia együttes hozzájárulásával az Equinoxe, amely a Hakanaï élőzenével kísért előadásának felvétele, az előadás eredeti időpontjában, szeptember 7. 17:00-kor a Hangvilla nagytermében kivetítve, térítésmentesen megtekinthető lesz, valamint követhetik online, A Tánc Fesztiváljának Facebook-oldalán.

A felvételt másnap a Veszprém Televízió a késő esti órákban ugyancsak levetíti. 

A Nemzeti Táncszínházzal közösen létrehozott Csillagok Találkozása - Nemzetközi Táncgála ezévben elmarad, a következő év fesztiválján lesz csak látható.

A Fesztivál történetében először a hazai és nemzetközi közönség online élő adásban is követheti a produkciók java részét. Az élő előadásokkal egyidőben A Tánc Fesztiválja Facebook-oldalán, illetve az előadások másnapján 21.30-tól a Veszprém TV műsorában.


Bozsik Yvette Társulat: HA DÔ

"Kiemelten fontos esemény ez most számunkra, hiszen a VESZPRÉMBALATON 2023 EKF program különleges lehetőséget nyújt a nemzetközi kapcsolatteremtésre. A célunk az, hogy 20202023. között Európa kiemelkedő együttesei jelenjenek meg, találjanak hosszú távon otthonra nálunk, gyermekek, fiatalok és idősek értsék meg jövőjüket, jelenüket és múltjukat, beszéljék a kortárs művészetek nyelvét és ezen a nemzetközi nyelven válaszokat is fogalmazzanak meg"  írták a sajtóközleményben.

Idén a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, a Veszprémi Petőfi Színház, az Agóra Veszprém Kulturális Központ és a Latinovits-Bujtor Játékszín ad otthont a Fesztiválnak.


 Forrás: Vehír.hu
 (Kép: Horváth Judit)