Bemutatták a Kabóca Bábszínház új, jubileumi évadát
2020. június 10. szerda, 06:45 Programajánló

Sajtótájékoztató keretében mutatta be kedden Szőke-Kavinszki András igazgató a Kabóca Bábszínház 2020/2021-es évadát, valamint az elmúlt időszakot.

A színház előző évadára rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány, megfeleződött az előadások és a nézők száma is, így összesen 14 461 nézővel és 161 előadással zárták a 2019/2020-as évadot.

Az új évadban tíz előadás közül választhatnak majd a Kabóca Bábszínház bérletesei: a Hamupipőke, A négylábú kastély meséi, a Badu mama gyermekei, a Gréta, a Kuszakeszi történet, a Csillaglépő Csodaszarvas, a Rómeó és Júlia, a Kismalac és a farkasok, a Dobronka cirkusz, világszám! és a Lénka és Palkó című darabokat mutatják majd be.

Emellett Mocorgó címmel hívnak életre egy olyan csecsemőszínházat, amely a Kabóca Házikó utódjaként működik majd. Az első színházi élmény átélésére ad lehetőséget a Mocorgó, természetesen a legkisebbek ízléséhez igazítva sok játékkal. Az új évadban Urbán Gyula elismert író, költő, bábrendező A két kicsi pingvin című meséjét is bemutatják.

A vírushelyzet miatt elmaradt Kabóciádé helyett az ősszel megtartott Mesefesztivál fog színesebb programot kínálni szeptember 18. és 20. között.

Az új évad programjában is helyet kaptak a Papa, mama, gyerekek családi napok, ahol az előadások és programok is retró hangulatúak lesznek felidézve Bagaméri (aki a bábszínházát maga méri) idejét.

Szőke-Kavinszki András bízik abban, hogy az Európa Kulturális Fővárosa programjai elindulnak majd, hiszen a Gréta című előadás ennek a programnak a része.

A Grétát Andrea Gregusova nyomán Markó Róbert alkalmazta színpadra, a főszereplője egy bálna, aki bemutatja a kicsiknek az óceánok szennyezésének veszélyeit.

A 2020/2021-es évad jubileumi a bábszínház életében, hiszen 20 éve színesíti a Kabóca Veszprém kulturális életét, ezért szakmai konferenciát, a két évtizedet felölelő kiadványt és interaktív kiállítást is terveznek.

A jubileumi évad legfőbb célkitűzése, hogy minden veszprémi gyerek jusson el évadonként egyszer a Kabóca Bábszínházba.

 

Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Balogh Ákos)