Hétfőn indult a gyermekek hete
2020. május 26. kedd, 05:28 Programajánló

A Pannon Egyetem hallgatóinak önkéntes szervezete, a CoolLaunch, a Nemzetközi Hét sikere után újabb tematikus héttel készül, ezúttal gyermekeknek, szülőknek közvetítenek tartalmakat.

Az új program Gyermekek Hete néven, még online formában, videókon keresztül kerül lesz elérhető 2020. május 25. és május 31. között. A program jeles nappal indul, és jeles nappal zárul. Május 25. ugyanis az eltűnt gyermekek napja, melynek kapcsán a CoolLaunch is készül programmal és figyelemfelkeltő kampánnyal. Vasárnap, május 31-én pedig a gyermeknapot ünnepeljük.

A hét során többek között lesz szó a gyermekkori többnyelvűségről, melyet egy gyermekkora óta különböző nyelveket tanuló fiatal lánnyal készített interjún keresztül ismerhetnek meg a nézők.

A gyerekek és fiatalok rajzpályázaton alkothatják újra Veszprém ikonikus épületét, a húszemeletest, a veszprémi Slam Poetry Klub is készült egy tiniknek szóló előadással.


A teljesség igénye nélkül még online játszóházzal, gyermekelsősegéllyel, hangszeres játékokkal és a hangszereket megismertető zenészekkel, e-sporttal és mesékkel is találkozhatnak a héten a CoolLaunch Facebook oldalára látogatók.

A teljes hét során gyűjtést szervezünk a Veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak, amely kezdeményezésünket sajátos módon, egy egyedi péksüteménnyel a MAKMOISELLE pékség is támogatni fog. A programsorozatnak lesznek sztár nagykövetei, a fővédnök pedig Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa 2023. projektért felelős kormánybiztos lesz.

A kormánybiztos Gyermekek hetéről készül online videója elérhető a CoolLaunch Facebook oldalán itt >>


Forrás: Vehír.hu