Bemutatták a Petőfi Színház jövő évi kínálatát
2019. május 10. péntek, 11:16 Programajánló

Az új évadban is változatos kínálattal várja közönségét a Petőfi Színház. A nagyszínpadon Huszka Jenő és Szilágyi László operettje, a Mária főhadnagy nyitja a szezont októberben, amit Gyurkovics Tibor Nagyvizitje, Patrick Sheane Duncan Csendszimfóniája, Móricz Zsigmond Pillangója és Ivan Menchell Sírpiknikje követ.

A gyerekeket Hedry Mária Spenót Panna című mesejátékával és Pille Tamás Hetedhét varázslat című darabja mellett a Bonbon matiné zenei beavató bérlettel is igyekeznek a kultúra felé csábítani: a zenei bérletben a Péter és a Farkas valamint a Szerencsés János kapott helyet.


Börcsök Enikő (b) rendezi a Pillangót

Az ifjúságot két darabbal: Janikovszky Éva Égigérő fű című vígjátékával és a Kabóca Bábszínházzal együttműködésben készülő Rómeó és Júlia bábos színházi előadással szólítják meg.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Stephen King Tortúrájának színpadi változatát, Carly Wijs Mi és ők című, a beszláni túszejtésen alapuló drámáját, Rob Becker Caveman – az ősember című kétfelvonásos stand up comedy-jét Kálloy Molnár Péter előadásában, Murray Schisgal Szerelem, óh! című vígjátékát és Alessandro Baricco Novecento című drámáját láthatjuk.


Bérleten kívül állítják színpadra Szűcs Nelli önálló estjét Fedák Sáriról valamint Oberfrank Pál előadását Trianonról Békediktátum címmel.

Az évadot bemutató sajtótájékoztatón Ovádi Péter parlamenti képviselő a Petőfi Színház közösségépítő szerepvállalását méltatta, mely nemcsak az előadásokban, de az egyéb rendezvények – például az Érzékenyítő Fesztivál, a Rátonyi Róbert Operettfesztivál – terén is megmutatkozik. Ez a sor egyébként jövőre újabb elemmel bővül: ősszel Petőfi Szalon címmel beszélgetés-sorozatot indítanak, ahol a közönség számára láthatatlan, de a színház munkájában nélkülözhetetlen háttéremberek mutatkoznak be.

 A színházépület tervezett felújítása jövő nyáron kezdődhet el, így a tervek szerint a most meghirdetett évadot még teljes egészében a jelenlegi épületben láthatja a közönség. A bérletértékesítés hétfőn indul.


Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)