Tavaszi Tekergő programok
2019. április 04. csütörtök, 06:11 Programajánló

Hatodik alkalommal rendezik meg április 13-án a Tavaszi Tekergőt a városban. A hagyományos programok mellett az óriási népszerűségre szert tett 12 fal kiállítást is újra visszahozzák a szervezők, ezúttal bárkinek lehetővé téve, hogy alkotásaival belakja az egykori zeneiskolát.

Az Együtt jobban festünk! szlogennel futó programelemmel már egyben 2023-as Európa Kulturális Fővárosa évre gyúrnak a szervezők. A zeneiskola gyönyörűen kidekorált falai között most igazán élővé válik a művészet: helyi és balatoni hivatásos képzőművészek festenek majd itt, emellett amatőr festők, fotósok is megmutathatják itt alkotásaikat a helyszínen felhúzott mobilfalakon.

Akinek kedve van, készítse be már most az ecsetet és a festéket, a fotókat vagy egy montázs képeit, és akár előre eltervezve vagy spontán alkosson a kedvére, mintha csak a Montmartre-on lenne.


Most bárki alkothat itt

A szervezők egyébként azt szeretnék, ha mindez hagyománnyá is válna, jó idő esetén pedig az esemény résztvevőivel egy közös képet is terveznek készíteni a Petőfi Színház lépcsőjén – tájékoztatott Neubauer Sándorné, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke a rendezvény szerdai beharangozóján.

Nem ez az egyetlen újdonság ugyanakkor, amivel a turisztikai szezonnyitón találkozhatunk. Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, idén a színpad helyett egy LED falat állítanak fel az Óváros téren, ahol folyamatos élő közvetítés során követhetjük nyomon, mi zajlik éppen a kulturális terekben, kiállítóhelyeken vagy a titkos túrákon – így az sem marad le róluk, aki éppen falatozni kívánna a vásárban.

Hiszen az új ötletek mellett a jól bevált elemek sem maradnak el. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jóvoltából idén már összesen 40 kézműves termelő portékája közül válogathatunk az Óváros téren, amivel egy kicsit a vidéki életérzést is sikerül becsempészni a városba – emelte ki Sövényházi Balázs, a kamara Veszprém megyei elnöke.

Emellett többek között két alkalommal is ingyenesen megtekinthető lesz a Kabóca Bábszínház Mamlasz királyság krónikája című előadása, akik egy játéktérrel is készülnek, nyílt workshopot tart Gombrich Mester Művészeti Tanodája, lesz pincér futóverseny, ingyenes Veszprém séta, bejárhatjuk a Benedek-hegy gyomrában található óvóhelyet és azt is megtudhatjuk, hova vezet a Művészetek Háza titkos lépcsője.


(Archív kép: Domján Attila)

Porga Gyula polgármester szerint az elmúlt öt évben igazán hiánypótlóvá vált rendezvény tökéletes alkalom arra, hogy egy kicsit a tősgyökeres veszprémiek is új szemmel tekinthessenek a városukra, és úgy fedezhessék fel Veszprém talán számukra is rejtett kincseit, mint a turisták.

Aki egyébként szeretne addig is feltenni a turistaszemüveget, az inspirálódhat Veszprém legújabb imázsfilmjével, melyet a Veszprém TV készített, és amely mától elérhető a polgármester hivatalos Facebook oldalán.

icon Tavaszi Tekergő program Veszprémben - 2019 (192.47 kB)

 
Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)