Hegyikerékpár-verseny Veszprémben
2011. szeptember 13. kedd, 23:00 Programajánló

A Vuelta Sportiroda olimpiai-krossz hegyikerékpár-versenyt rendez szeptember 17–18-án Veszprémben. A C2-es kategóriájú McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj alkalmával a felnőtt kerekesek a helyezések mellett az olimpiai kvalifikációba számító világranglista-pontokért fognak versenyezni; a családokat, gyermekeket színes kiegészítő-program várja.

 

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában is kategóriával szereplő, magyarországi rendezésű hegyikerékpáros viadalra idén eddig egy alkalommal került sor. A szervezők Veszprémben 250-300 igazolt kerekesre számítanak, köztük – a világranglista-pontok gyűjtésének lehetősége miatt – jelentős számú külföldi versenyzőre; valamint várják a szurkolókat, a család minden tagját, a gyermekeknek külön programot biztosítanak.

- A pálya különlegessége, hogy a profi futam résztvevői egy több száz méter hosszú lépcsősoron ereszkednek le a várból, valamint, hogy a versenyzők négyszer is átkelnek a Séd patakon, ehhez több ideiglenes hidat is építenek a szervezők, de az egyik alkalommal lábon vagy inkább keréken kell átkelni a vízen. A profi futam befutója és díjkiosztója az Óváros téren lesz – mondta Eisenkrammer Károly főszervező. 

 

Gyermekprogramok a veszprémi McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíjon
 
A szeptember 18-án megrendezésre kerülő nemzetközi hegyikerékpár-verseny szervezői a gyermekeknek is biztosítanak programokat. A McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj alkalmával BringaSuli és KRESZ-teszt is szerepel a veszprémi események között.
 
A veszprémi iskolák tanulói a számukra kiírt terepversenyen mérhetik össze kerékpáros tudásukat és erőnlétüket. A fiatalok a Gulya-dombi parkolónál kijelölt, egy kilométeres pályán versenyezhetnek vasárnap reggel 9 és 10 óra között.
Az Óváros téren reggel tíztől délután ötig üzemel majd a BringaSuli pályája, melyet bárki kipróbálhat, a fiatal érdeklődők KRESZ-kérdőíveken tesztelhetik közlekedési szabályismereteiket.
 
 
 
A McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíjat különböző gyermek-kategóriákban is meghirdették a Vuelta Sportiroda szervezői, ezeken már felkészített, versenyképes hegyikerékpárok és megfelelő kerékpáros tudás szükséges. A rajtokra reggel tíz órától kerül sor; az elitek nemzetközi mezőnyének pedig délután három órától lehet majd drukkolni – itt a külföldi versenyzők mellett a hazai legjobbakkal is találkozhatnak az eseményre kilátogatók.
 

Forrás: Vuelta Sportiroda

 

Útvonal lezárások:

2011. szeptember 17–18-án Olimpiai kvalifikációs kerékpár verseny útvonala érinti a Balaton Volán autóbuszjáratait is. A verseny ideje alatt a városban lezárt útvonalak:

2011. szeptember 17. szombat,14.00-20.00 óráig:
2011. szeptember 18. vasárnap 7.00-17.30 óráig
Kittenberger Kálmán utca a Viadukt és a Jókai Mór utca közötti szakaszon.

2011. szeptember 18. vasárnap 14.30-17.30 óráig
Sziklay János utca, Vas Gereben utca, Óváros tér, Vár utca, Patak tér
Jókai Mór utca Eszterházy Antal utca és Sziklay János utca közötti szakaszon,
Miklós utca, Patak tér és Eszterházy Antal utca közötti szakasza.Patak tér,
Eszterházy Antal utca, Miklós utca és Jókai Mór utca közötti szakasza.

2011. szeptember 18. vasárnap 14.30-17.30 között a Balaton Volán 13. sz vonal autóbuszjáratai nem érintik a Patak tér, Festő utca, Sziklai J. utca, Ranolder tér, Virág Benedek utca elnev. megállóhelyeket.

 

 

 

 


Kulturális oldalak, folyóiratok: