A magyar kultúra napját ünnepelték a Kossuth utcán
2022. január 23. vasárnap, 21:12 Kulturális hírek

A magyar kultúra napja alkalmából összeállított programcsokrot adott elő a Petőfi Színház szombat délelőtt a belvárosban.

A magyar irodalomból, a magyar színházi művekből, musicalekből, operettekből válogatott program-összeállítással kedveskedett a járókelőknek a Petőfi Színház szombat délelőtt a magyar kultúra napja alkalmából.

A programcsokorban – ahogy ők fogalmaztak   a magyar népdal is megjelent. A műsorokat a PetőfIfi akadémisták, a VeszprémSztár egyik döntőse és Módri Györgyi, valamint a színházigazgató, Oberfrank Pál színművész adták elő a Veszprémi Ifjak Pontja (VIP) előtt.


     Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója Kölcsey Ferenctől hozott idézeteket

A Veszprémi Petőfi Színház hosszú évekig az Ádámok és Évák ünnepével tisztelgett a magyar kultúra napja előtt, ahol ifjúsági csoportok állítottak színpadra különböző műveket.

A járványhelyzethez és a központi felvételikhez igazodva ezt most a magyar költészet napjára halasztották, ám a fiatalokat mégis bevonták a január 22-i ünneplésbe.


                A járókelőket Ovádi Péter parlamenti képviselő köszöntötte

A szombat délelőtti eseményre hivatalos volt Ovádi Péter parlamenti képviselő és miniszteri biztos is, aki úgy fogalmazott, Veszprém és a kultúra, kéz a kézben jár, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egy év múlva a város adja Európa Kulturális Fővárosát.

Mint kiemelte, Veszprémben büszkék lehetünk intézményeinkre, különösképp a Petőfi Színházra, hisz a járványhelyzet alatt sem hagytak és hagynak minket kultúra nélkül. A teátrum rendszeresen adott szabadtéri, utcai műsorokat a kijárási korlátozások alatt is.

 
 
Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint

 

 

 

Kulturális oldalak, folyóiratok: