HEMO: Nyáresték a parkban
2011. augusztus 30. kedd, 09:08 Kulturális hírek

Augusztus 29. és szeptember 2. között tartják a „Nyáresték a parkban” szabadtéri programsorozat negyedik, egyben záró részét.

– Egész héten különböző táncprodukciók lesznek láthatóak a szabadtéri színpadunkon. Alapvetően kétfajta tánctípus mutatkozik be, a műsorok körülbelül egy órásak lesznek. Pénteken, az utolsó napon a különböző táncműfajoké lesz a főszerep, melyet utcazenével zárunk majd – mondta el Bakcsi András, a HEMO intézményvezetője.

Hétfőn 18 órai kezdettek a Kid Rock and Roll SE műsorát láthatják az érdeklődők. Az együttes fő profilja az akrobatikus rock and roll, de foglalkoznak még a színpadi látványtánccal, videóklip-tánccal, pom-pom tánccal, show-páros- és divattánc oktatásával is.

Augusztus 30-án, kedden 18 órakor a Golding Táncsport Egyesület műsorát tekintheti meg a tánckedvelő közönség. A tánccsoport főleg társastánc-oktatással, azon belül is a standard és latin-amerikai táncok oktatásával foglalkozik. Nem csak páros táncokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődök, hanem a modern táncokkal is, többek között a hip-hoppal vagy a diszkótánccal.

A Honvéd Bakony Táncegyüttes műsorát augusztus 31-én, szerdán 18 órakor láthatja a közönség. Műsorukban főként az erdélyi Mezőség gazdag zenei és tánchagyományaiba nyújtanak betekintést. A bemutató nem csak a Belső-Mezőség, hanem Észak-Mezőség, valamint Kelet-Mezőség hagyományaiból is válogatott, bemutatva a vidéki regionális és etnikai sokszínűségét.

Szeptember 1-jén a Kis-Bakony Táncegyüttes lép színpadra, akik a magyar népi kultúrát ismertetik meg a közönséggel. Az együttes komoly gondot fordít a tehetséggondozásra, 3 korcsoportban 50 gyerekkel működik.

Zárásképpen szeptember 2-án, pénteken 18 órai kezdettel nyárbúcsúztatót tartanak a szabadtéri színpadon. Ezen az estén válogatást láthatnak az érdeklődök a rendezvénysorozaton fellépett együttesek műsoraiból. Többek között az Acro Dance Sporttánc Egyesület, a Hemo Winner Versenytánc Egyesület, a Honvéd Bakony Táncegyüttes, a Kék Gardisták Mazsorett és Showtánc Csoport és a Drágakövek Hastánc Csoport lép fel. A Régió Zenekarral utcabállal zárul a rendezvény.

– A színpad előtt közel 200 széket helyeztünk ki, az előadásformák kötetlenek, valamint nincs olyan kötöttség, hogy végig kell ülni a műsort. A rendezvény térítésmentes. Célunk, hogy a lakótelepen és környékén élő embereknek bemutassuk a táncegyütteseket, olyan céllal is, hogy aki akar, az csatlakozhat hozzájuk – fogalmazott Bakcsi András.

Részletes program itt >>

Forrás: Vehír.hu

 

Kulturális oldalak, folyóiratok: