Vakáció!
2011. június 18. szombat, 23:00 Kulturális hírek

Pénteken bekerekezett a városba Habakuk király és Boróka királyné, hogy elhozzák a vakációt a gyerekeknek.

Június 17-én megkezdődött a XVIII. Kabóciádé fesztivál a hagyományos felvonulással, mely a Kossuth utcáról indult útjára. A porondmester odahívta Veszprém és környéke összes gyermekét, hiszen nem kezdődhet el a vakáció a Kabóca Bábszínház rendezvénye nélkül.

A menet az Óváros téren vert tábort, ahol Az élet és halál vize titkát derítették ki Écsi Györgyi meseházának jóvoltából. Minden pöttömből királyfi vált, hiszen a visszatérő mesemondó aktivizálta a gyerkőcöket is.

Mindeközben kürtöskalács és egyéb finomságok illata szállt, amiből, ha jól megtömte mindenki a bendőjét, akkor le is lehetett mozogni a játéktéren. Volt itt minden: tekerős, dobálós, beleülős, húzós, rázós és persze észjáték.

A Kabóca Bábszínház idén is törekedett arra, hogy minden korosztály megtalálja a hétvégén, ami neki a legjobban tetszik, így családok, fiatalok, nagyszülők és pöttömök együtt játszottak már a megnyitókor is.


Kovács-Németh Attila

– Sokadszorra veszünk részt a fesztiválon. Nagyobbik kisfiúnk 5 éves, mindig nagyon élvezi, így idén is eljöttünk. Már tudjuk, mire számítsunk, hiszen mindig jók a programok. Némely mese félelmetes, de ezt is fel kell tudni dolgozni. A bábszínháznak még maximálisan van aktualitása, nem fog elkopni – mondta Kovács-Németh Attila, aki családjával érkezett a megnyitóra.

– Szép szokás 18 éve ez a fesztivál. Mindig, amikor kitör a vakáció, akkor átadjuk a város pár napra a gyermekeknek – nyitotta meg a XVIII. Kabóciádét Porga Gyula polgármester, aki biciklivel érkezett Habakuk király és Boróka királyné társaságában.

A Kabóciádé fesztivál június 19-én, vasárnap zárul.

Forrás: Vehir.hu

Kabóciádé Családi Fesztivál 2011. évi program:

 

 

Kulturális oldalak, folyóiratok: