Közéleti hírek
Műfüves futballpályát adtak át a „Jendrában”
2020. augusztus 06. csütörtök, 06:44 Közéleti hírek

Harmincmillió forintba került a Jendrassik-Venesz Szakközépiskolában kedden átadott műfüves futballpálya. A Magyar Labdarúgó-szövetség 27 millióval, míg Veszprém városa és a szakképzési centrum 3 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

 
Jól halad az aszfaltozás és a járdaépítés a Pápai úton
2020. július 30. csütörtök, 22:43 Közéleti hírek

Jelenleg a Pápai úton a Táncsics és a Semmelweis utcák közötti szakaszon aszfaltoznak, emiatt jelentős fennakadásra kell számítania a közlekedőknek: az autósok sebességkorlátozás és félpályás, jelzőőrös irányítás mellett haladhatnak.

 
Régóta várt fejlesztések a Jeruzsálemhegyen
2020. július 29. szerda, 03:01 Közéleti hírek

Az elmúlt fél év alatt kevésbé látványos, ám annál hasznosabb felújításokat végzett az önkormányzat a Jeruzsálemhegyen. A konkrétumokról és a tervekről a városrész önkormányzati képviselője számolt be a sajtónak kedd délelőtt.

 
Cholnoky Jenő szülőházánál emlékeztek a földrajztudósra
2020. július 26. vasárnap, 18:00 Közéleti hírek

Cholnoky Jenő Veszprémben született 1850. július 23-án, és 1950. július 5-én hunyt el. A Kossuth utcán található szülőházánál a honismereti egyesület és az önkormányzat szervezésében tartottak megemlékezést csütörtökön.

 
Jégre teszik a Tüzér utcai sporttelepet
2020. július 24. péntek, 05:26 Közéleti hírek

Mintegy egymilliárd forintos beruházás részeként épülhet új jégcsarnok a Dózsavárosban. Csütörtökön tették le annak a leendő jégcsarnoknak az alapkövét, ami a veszprémi jégkorong utánpótlás – majd remélhetőleg egy felnőtt – csapat bázisa is lesz.

 
Emlékezés egy példaértékű emberre
2020. július 22. szerda, 23:29 Közéleti hírek

150 éve született, és 70 éve hunyt el a nemzetközileg is elismert földrajztudós, Cholnoky Jenő. A kettős évfordulóról koszorúzással emlékeztek meg a Cholnoky Jenő Általános Iskola tanulói, oktatói és a Cholnoky Kerekasztal tagjai szerdán.

 
Hűs meglepetés a táborozó gyermekeknek
2020. július 22. szerda, 08:21 Közéleti hírek

Immár tizennégy éve szervezi az önkormányzat a hagyományos nyári táborát, amelyre idén az átlagosnál is nagyobb volt az érdeklődés, hiszen a koronavírus járvány ideje alatt sok szülő elhasználta az éves szabadságát.

 
Átadták az új veszprémi börtönt
2020. július 14. kedd, 03:42 Közéleti hírek

Varga Judit igazságügyi miniszter az átadón rámutatott, a szabadság megvonása a jogállam legsúlyosabb büntetési eszköze a társadalmi egyensúly helyreállítása érdekében, de a 21. században a börtön arról is szól, hogy az elkövetőt visszavezessük a társadalomba.

 
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
2020. július 09. csütörtök, 11:24 Közéleti hírek

Utolsó fázisához érkezett az északi iparterület úthálózatának fejlesztése: a 3,3 milliárd forintos projekt keretében a Pápai úton és a Kistó utcán folynak munkálatok jövő tavaszig. Porga Gyula polgármester a veszprémiek türelmét kérte az építkezés idejére.

 
Veszprémi uszoda: jól halad az építkezés
2020. július 07. kedd, 04:00 Közéleti hírek

Az uszoda alapkövét bő egy évvel ezelőtt rakták le, ennek alkalmából hétfőn bejárást tartottak az épülő létesítményben. A jelenleg hatvan százalékos készültségi fokú beruházás építését a koronavírus-járvány sem gátolta.

 
Új nyitvatartás a veszprémi kormányablakban is
2020. július 04. szombat, 07:00 Közéleti hírek

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.

 
Egészségügyi dolgozókat jutalmaztak
2020. július 01. szerda, 07:26 Közéleti hírek

Egészségügyi dolgozókat jutalmaztak a Csolnoky kórházban. Lippai Norbert főigazgató kiemelte, a járvány kihívásaira az intézmény dolgozói szakmai eltökéltséggel és összefogással reagáltak, így felkészülten néznek szembe a következő hónapokkal.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 107