Útfelújítások kezdődnek a belváros legforgalmasabb utcáin
2022. október 07. péntek, 08:05 Közéleti hírek

Folyamatosan épülnek, újulnak meg Veszprém útjai a Modern Városok Program útfelújítási projektjének köszönhetően.

Október 10-én, hétfőn megkezdődott az Óvári Ferenc utca csapadékcsatorna rekonstrukciója, emiatt csak egy sáv járható.

A Hangvilla irányából csak a Völgyhíd felé lehet haladni. A Völgyhíd felől a forgalmat az Iskola utcába terelik. Fontos, hogy emiatt az Iskola utcában megfordul a forgalom iránya.

Nemcsak az autós, hanem a gyalogos forgalom is változott. Lezárták a Brusznyai utca 16-18. számú és a Brusznyai utca 1. számú épületek közötti gyalogátkelőhelyet (az OTP és a kórház előtti gyorsétterem között), valamint az Óvári Ferenc utcában a Veszprémi Petőfi Színháznál lévő gyalogátkelőhelyet munkaterületté nyilvánították, így az sem használható. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján, a gyalogos átkelőhelyek lezárása jó döntésnek bizonyult, zavartalanul halad az autós forgalom, a csúcsidőben néhány percre mindössze a Kórház utcán akad meg a folyamatos haladás.

További változás, hogy a Veszprémi Petőfi Színház buszmegállót ideiglenesen áthelyezik a Megyeház téri útszakaszra.

A csatolt infografikában a lezárás pontos helye és az ideiglenes buszmegálló is látható.

(Nagyobb méret a képre kattintva)   
 

Október 13-án, csütörtökön 9 órától a Szent István völgyhíd burkolatának és dilatációs szerkezeteinek felújítása miatt jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy ideig egy sávon haladhat a forgalom. Először a híd keleti (vár felőli) oldalát zárják le.

Jó hír azonban, hogy a Völgyhíd-tér felújítása a terveknek megfelelően befejeződött, a szakemberek határidő előtt levonulnak a munkaterületről.

Október 18-án, kedden megkezdődik a Budapesti út rekonstrukciója is. A Balaton Plaza körforgalmától a Cholnoky csomópontig a szakemberek felmarják az utat, szegélyt bontanak, így lokális útszűkület várható.

A Martinovics utcában is megindulnak a munkálatok. Megszépülnek a járdák és kicserélik az útburkolatot. A kivitelezés részleges lezárás mellett zajlik majd.

A Jutasi úton a járda építési és szegélyezési munkák folyamatban vannak. Ezen az útszakaszon még egy buszmegálló átépítését, valamint az útburkolat teljes cseréjét kell elvégezni.

A Cholnoky úton és Cserepes utcában már felmarták az utat, jelenleg szegélyépítés zajlik. Mindkét útszakaszon átépítik a buszmegállókat és megújulnak a gyalogos, valamint a kerékpáros felületek is.

A Jókai utcában az ivóvízhálózat rekonstrukcióján dolgozik a kivitelező, melyet követően október közepétől megkezdődnek az útfelújítási munkák is. Újjáépül az útburkolat és mindkét oldali járda, amely a jelenlegi aszfalt burkolat helyett a környezethez idomuló antik térkővel készül majd.

A Zrínyi utca zsákutca szakasza is teljes egészében újjászületik, a járdafelújítás majdnem teljesen elkészült.

Kádártán a Győri utcában is a tervezett ütemben folyik a rekonstrukció, az alsó, kiegyenlítő aszfaltréteg már elkészült.

Minden gépjárművezetőt arra kérünk, ne megszokásból vezessen a felújítás ideje alatt!

Köszönjük a türelmet, vezessenek óvatosan!