Megkezdődik a Halle utcai parkolóhelyek bővítése
2022. július 22. péntek, 03:36 Közéleti hírek

Ötvenhárom merőleges várakozóhelyet alakítanak ki az Agóra mellett, a Halle utcában. Nem csupán a helyieknek lesz egyszerűbb a parkolás, de a beruházás segít a kulturális eseményekre érkezőknek is.

A bővítésről kedd délután Brányi Mária alpolgármester beszélt részletesen az erről szóló sajtótájékoztatón. Kiemelte: egyrészt az autók egyre növekvő száma örömteli, hiszen valamilyen szintű jólétre utal, viszont a parkolóhelyek hiánya már egy régóta fennálló probléma, amit orvosolni kell. 


Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselő is felszólalt, aki elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa program támogatását köszönte meg, hiszen általuk 61,5 millió forint áll a kivitelezésre.

Az ötvenhárom parkoló megvalósításához a járda átépítésére van szükség, az úttest melletti szűk zöldsáv megszűnik, de fakivágására nem lesz szükség.


A közvilágítási oszlopok a jelenlegi helyükön maradnak, 1,50 méter széles kiemelt szegélyes középszigettel elválasztva a parkolóktól. Az épületek bejárataihoz vezető behajtók szintén megmaradnak. 
A munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani, ehhez a lakosság türelmet kéri Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselő.

A fejlesztés már júliusban megkezdődik.


Forrás:Vehír.hu
Kép: Domján Attila