Lakó Imre lett az Év veszprémi tűzoltója
2022. május 04. szerda, 21:59 Közéleti hírek

A tűzoltók védőszentjének ünnepe alkalmából adták át az Év veszprémi tűzoltója elismerést a megyeszékhelyen.

 
Porga Gyula, Lakó Imre és Dányi Béla a díjátadón 

A veszprémi közgyűlés a város tűzvédelmében végzett kimagasló munkája elismeréseként Lakó Imre tűzoltó főhadnagynak adományozta a díjat.

Az elismerést Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) adta át a Megyeházán tartott ünnepi állománygyűlésen, a díjazottnak Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is gratulált.

A méltatásban közölték, a tűzoltó főhadnagy 2008-ban kezdte meg tűzoltói pályafutását beosztott tűzoltóként a berettyóújfalui hivatásos önkormányzati tűzoltóság állományában, majd 2016-ban a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksághoz került.

2018-tól a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesít szolgálatot műszaki-biztonsági tiszti beosztásban. Önállóságával, gondolkodásmódjával, konstruktív javaslataival nagyban segíti a tűzoltóság és a műszaki szakterület munkáját. A rábízott és önként vállalt feladatokat nagy szorgalommal és pontosan végzi, a fiatalabb tűzoltók beilleszkedését tapasztalatai átadásával segíti, írták a laudációban.

Képgaléria itt >>

Forrás: Napló
Kép: Nagy Lajos