Ég a második gyertya is a város adventi koszorúján
2021. december 05. vasárnap, 00:23 Közéleti hírek

Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly címzetes apát gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján szombaton az Óváros téren.


Brányi Mária alpolgármester rámutatott: a karácsonyi felkészülés a remény időszaka, azonban nem elég hinni benne, tenni is kell azért, hogy az álmaink megvalósuljanak.

Azt kívánta, mindenkinek legyen ereje ehhez, és arra kérte hallgatóságát: segítsenek ebben másoknak is, számos olyan kezdeményezést találhatunk, amelyek mellé állva ezt megtehetjük.


Nagy Károly címzetes apát azt mondta: az advent a készülődés időszaka, járjuk az üzleteket, csodáljuk a kirakatokat, próbáljuk kitalálni, milyen ajándéknak örülnének gyerekeink, szeretteink.

Ez azonban kevés, a karácsonyi készülődés nem azt jelenti, hogy utánfutószámra vigyük haza az ajándékokat, hanem azt, hogy a lelkünkben, a szívünkben próbáljuk meg elbontani az akadályokat, kiegyenesíteni az utat, tegyük rendbe családi életünket, teremtsünk békét a békétlenségből.

Igazi örömet akkor tudunk szerezni, ha mosolygunk, ha a szívünk és a lelkünk tiszta, szeretet sugárzunk. Így lehet a karácsony szent és kegyeletteljes.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba