Egyszeri zöldhulladékgyűjtő akció
2021. november 29. hétfő, 23:29 Közéleti hírek

A héten még kirakhatók a bezsákolt falevelek Veszprémben

A Fidesz-KDNP frakciójának kezdeményezésére idén még egy alkalommal elszállítja a VKSZ Zrt. a lakosság által december 4-én, szombatig a városban a közterületekről összegyűjtött és bármilyen műanyag zsákban kihelyezett faleveleket.

Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP veszprémi frakciószóvivője és Bázsa Botond önkormányzati képviselő jó hírrel szolgáltak a megyeszékhelyen élőknek a zöldhulladék elszállítása témájában meghirdetett sajtótájékoztatón.

Bázsa Botond elmondta, hogy a vegetációs időszak végéhez érve a lombhullató növények döntő többsége lehullatta a leveleit, és jelentős mennyiségű falevél jelent meg az utcákon, főleg a családi házas övezetekben. Többen azzal keresték meg őt, hogy sok levelet gyűjtöttek össze a közterületekről. A képviselő ezúton is köszönte a lakosok munkáját, hiszen ezáltal hozzájárultak a szebb városképhez, illetve az esetleges balesetveszély megelőzéséhez is.

Halmay Gábor megjegyezte, hogy az idei évben változott a zöldhulladék begyűjtésének rendje, és a zöldhulladékot csak a megvásárolt barna színű edényekben szállítaná el a szolgáltató. Viszont a lakosság a közterületekről különféle zsákokban gyűjtötte össze a falevelet. A Fidesz-KDNP frakciója éppen ezért megkereste a szolgáltatót, és felkérte, hogy kivételesen, az idei évben még egyszer szállítsa el a lakosok által összegyűjtött nagy mennyiségű falevelet, függetlenül attól, hogy az milyen zsákokban van.

Bázsa Botond és Halmay Gábor tartottak sajtótájékoztatót

A jó hír az, hogy a VKSZ Zrt. eleget tesz a felkerésnek, és a december 4-ig kihelyezett, bármilyen műanyag zsákokban lévő falevelet elszállítja a közterületekről.

Halmay Gábor hangsúlyozta, hogy egyszeri alkalomról van szó, és hogy a jövőben hogyan zajlik majd ennek a problémának a megoldása, az további tárgyalások függvénye.

A szolgáltató a rendkívüli akció során kihelyezett zsákok begyűjtését e hét végén kezdi majd meg a városban.


Forrás: Napló
Kép: Molnár Sándor