Szeretet és egymás megbecsülése a nyugdíjas klubban
2021. szeptember 30. csütörtök, 06:40 Közéleti hírek

30 éves fennállását ünnepli idén a Cholnoky Nyugdíjas Klub, amelynek tagjai szerda délután tartottak ünnepi összejövetelt, ahol nem feledkeztek meg megemlékezni azokról a társaikról sem, akik már nincsenek köztünk, miközben hosszú perceken át sorolta a klubvezető mindazt, amiben az elmúlt három évtizedeben közösen részük volt.

A Cholnoky Nyugdíjas Klub tagjai dalkörben, tánccsoportban, úszó tanfolyamon, nyelvkurzuson, pingpong csapatokban is részt vesznek közösen, de ez a lista még így sem teljes, tekintve, hogy a klub számos területen szervez magának programokat, több mint 80 fős tagsága pedig a 70 éves átlagkor ellenére is rendkívül aktív.

Kedden délután is sikerült megtölteni a Cholnoky klubkönyvtár termét, ahol a tagok és a klub vezetése több önkormányzati képviselőt és városvezetőt is meghívtak a közös ünneplésre. Brányi Mária alpolgármester mellett Sótonyi Mónika, Kovács Áron – mindannyiuk választókörzete területileg is kapcsolódik a Cholnoky-lakótelephez – is jelen voltak, valamint Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki egy 80 szeletes tortával lepte meg a nyugdíjas klubot az évforduló alkalmából.

A képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott, a Cholnoky Nyugdíjas klub ereje nem csak az egyénekből áll, hanem a közösségükből, amiből érezhetően árad a szeretet egymás és mások iránt is.

Az összejövetelen Pájerné Pichler Edit, a klub vezetője foglalta össze a Cholnoky Nyugdíjas Klub elmúlt 30 évét. A számos kirándulást, a közösségi programjaikat a már említett interaktív módokon, a közös fellépéseket és bográcsozásokat.

A klub nem felejtett el megemlékezni azokról a tagjairól sem, akiket az évek alatt elvesztettek. A 30 év alatt 57 tagjuk hunyt el, ráadásul az elmúlt fél évben 11-en, így a mostani ünnepet némileg ez a gyász beárnyékolta.


Az összejövetelen egy kisebb helytörténeti előadást is meghallgathattak a jelenlévők, amelyben felidézték a Cholnoky-lakótelep 1960-as évekbeli építését és azt a változatos társadalmi összképet, ami akkoriban jellemezte a környék lakóit. Utalva ezzel arra, hogy annak idején fiatalok, családok és idősek egyaránt költöztek ide, így hamar nagyon aktív közösségi élet alakult ki a környéken.

Ez hívta életre 1991-ben a klubot, aminek a megalapításában az akkori polgármester, Dióssy László is segített, aki szintén jelen volt a 30 éves jubileumon.

A klubtagok ennyi idő elteltével is ugyanúgy képviselik azokat az értékeket, amelyeket még alapításkor fektettek le, mint a helyszínen megtudtuk, ezek a szeretet, a családiasság, az őszinteség és egymás kölcsönös megbecsülése.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint