Elkezdődött Veszprémben is a Mobilitási Hét
2021. szeptember 17. péntek, 01:32 Közéleti hírek

Baleset-megelőzési interaktív foglalkozásokkal vette kezdetét az idei Európai Mobilitási Hét Veszprémben, amelyen óvodások és kisiskolások tanulhatták meg a helyi rendőröktől a szabályos és előretekintő közlekedés fontosságát.

Csütörtök délelőtt a Kossuth utcán számos interkatív foglalkozással készült a Veszprémi Rendőrkapitányság a kisgyermekek részére, amelyek lényege az volt, hogy játékos formában tanulják meg a helyes és biztonságos közlekedés fortélyait.

A programok közt kerékpáros ügyességi pálya, jelzőtáblákból álló kifestő és közlekedésbiztonsági kvíz is szerepelt, ezek mellett pedig fel lehetett ülni a rendőrmotorokra, valamint közelről is megismerkedhettek a legkisebbek a rendőrautókkal. Ezen kívül látványos rendőrkutya-bemutatóval is készültek a helyi rendőrök a gyerkekek szórakoztatására.


A programok a következő napokban is folytatódnak, szeptember 22-én pedig az Autómentes napon sportversenyeket is szerveznek a városban, továbbá ezen a napon ingyenesen utazhatnak a V-Busz járatain azok, akik felszálláskor bemutatják autójuk érvényes forgalmi engedélyét.

 
Forrás: Vehír.hu