Szakmai tanévnyitó konferenciát tartottak
2021. augusztus 30. hétfő, 22:37 Közéleti hírek

Ötödik alkalommal rendezték meg a Veszprém megyei Szakmai Tanévnyitó Konferenciát. A hétfő délelőtti eseménynek a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.

Az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Központ tanévnyitó konferenciáján az intézményvezető és pedagógus résztvevők célja az volt, hogy hiteles szakmai támogatást kapjanak és adjanak az új tanévvel kapcsolatban.

A konferenciát megnyitó ünnepi beszédben Brányi Mária alpolgármester hangsúlyozta az oktatás fontosságát, kisebb időutazást tartva a veszprémi oktatási és nevelési intézmények világába.

Ahogy fogalmazott, több tényező is szerepet játszik abban, hogy a diákok igényes környezetben tanulhassanak, akár játszóterekről, parkokról, terekről legyen szó, hiszen ezek is ugyanolyan fontosak a testi-lelki nevelésben.

Brányi Mária beszéde végén a város nevében elmondta, továbbra is partner az utóbb említett igényes környezet megteremtésében.


Elsőként dr. Lebanov József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője adott elő, majd Brassai Sándor, az Oktatási Hivatal nevében lépett a pódiumra. Végül a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese, Péterffy Balázs osztotta meg szakmai gondolatait.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Simon Dani