Új játszótér épült a Botev utcában
2021. augusztus 22. vasárnap, 09:27 Közéleti hírek

A Botev utcai kompakt, néhány elemből álló játszóteret lakossági kezdeményezésre építették meg, a Stadion utcai játszótér pedig hamarosan újabb hintát kap.

A nagyvolumenű beruházások – mint például az uszoda, a tornacsarnok vagy a déli elkerülő megépítése – mellett érdemes a kisebb, lokális fejlesztésekre is figyelmet fordítani, hisz ezek is egy-egy lakóközösséget szolgálnak.

Egy új játszótér átadása például ilyen beruházás – ezt hangsúlyozta ki Ovádi Péter parlamenti képviselő a csütörtök délutáni játszótér-átadónál a Botev utcában.

Mint mondta, veszprémi fogadóóráin rendszeresen szóba kerül a lakókörnyezet szépítése és a játszóterek bővítése, ezért külön öröm, hogy sikerült eleget tenni a kéréseknek.


A Botev utcai kompakt, néhány elemből álló játszóteret lakossági kezdeményezésre építették meg, amely azért is volt különösen indokolt, hisz az Egry lakótelep folyamatosan fiatalodik – ezt már Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője mondta.

Beszélt arról is, hogy a közeljövő tervei közt szerepel a most átadott játszótér melletti, használaton kívüli volt Bakonykarszt épületének elbontása, amivel egy komplett kis park jöhet létre.

A tér újra füvesítése sincs elfelejtve, ám azt a perzselő nyári sugarak miatt későbbre halasztották – mondta.


Ovádi Péter parlamenti képviselő és Csík Richárd önkormányzati képviselő

A Stadion utca 6. alatti játszótér – szintén lakossági kezdeményezésre – új hintát kap a napokban. A két játszótér-fejlesztés értéke több mint 7 millió forint, melyeket a VKSZ Zrt. épített meg.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint