Ünnepi állománygyűlést tartottak
2021. augusztus 20. péntek, 09:58 Közéleti hírek

A Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ hosszú idő után először tudott rendezvényt tartani, most viszont augusztus huszadika alkalmából állománygyűléssel ünnepeltek.

Ünnepi hangulat költözött csütörtök délelőtt az Agórába; az eseményen részt vett – többek között  Takács Szabolcs kormánymegbízott, Brányi Mária alpolgármester is.

A köszöntő beszédet Berec Zoltán dandártábornok mondta, melyben az államalapító Szent Istvánra, első királyunkra emlékezett, aki kivívta nem csupán népünk, de Európa és az egyház elismerését.

Kiemelte: István király mindenek előtt a békére törekedett, miközben cselekedetei mögött világnézeti támpont volt.


A dandártábornok szerint a katonák elődeik tetteihez akkor lehetnek ma méltóak, ha minél magasabb szinten tesznek eleget a kiképzési követelményeknek, hogy méltók legyenek a több mint ezer év rangjához.

A magyarok mindig képesek voltak várat építeni akkor, amikor már minden összedőlt, fogalmazott Berec Zoltán.

Az augusztus huszadikai – nemzeti – ünnepünk szerinte azért is különleges, mert ekkor még inkább erősíthetjük a nemzettudatot, a hazafiság érzetét.


Berec ismertette azt is, hogy a teljes magyar honvédség megújul, a teljes állományt nagy kihívás elé állítja tehát az új haditechnikai eszközparkjának fejlesztése, vagyis a haderő fejlesztési program során az állománynak fel kell készülnie az új eszközök üzemeltetésére.


Az ünnepség az elismerések átadásával folytatódott, a kitüntetések mellett – ahogy az szokás – kenyérszentelésre is sor került, mely a jólétet, a teremtő erőt, a dolgos kezek munkáját, és az élet körforgását jelképezi.


Forrás: Vehír.hu