Díjazták a Gyulafirátótért végzett munkát
2021. augusztus 17. kedd, 04:17 Közéleti hírek

A Kék Madár Gyermekszínjátszó csoport alapítója és vezetője, Juhász Attila kapta idén a Hadnagy László-díjat, amellyel Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenységét ismerte el az önkormányzat.

A díjat vasárnap kora este adta át Porga Gyula, polgármester a gyulafirátóti falunappal egybekötött ünnepségen.

Beszédében a városvezető kiemelte, hogy a mögöttünk hagyott másfél év után mindenki kicsit jobban érzi azt, hogy milyen fontos, ha egy közösséghez tartozhat valaki, a gyulafirátótiak pedig többször bebizonyították, hogy milyen erős közösséget alkotnak együtt. Nem csak akkor, ha ünnepelni kell, ha akkor is, ha meg kell dolgozni valamiért, fogalmazott Porga Gyula.


Juhász Attila immár 10 éve, hogy létrehozta és azóta is nagy lelkesedéssel vezeti a Kék Madár Gyermekszínjátszó csoportot. Kuratóriumi tagként oszlopos résztvevője és pályázatírója a Gyulaffy László Alapítványnak, szervezője programjainak. Iskolai, helyi rendezvények aktív segítője, szervezője és résztvevője. Civil szervezetek akcióit is segíti, támogatja, bennük közreműködik. 2021-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a gyulafirátóti identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Juhász Attila részére Hadnagy László-díjat adományozott.

Az egész napos falunapon színpadi zenés proukciók mellett népi gyermekjátékok, street food autók és katonai bemutató (a Magyar Honvédség mellett a közelben állomásozó amerikai katonák autóját és eszközeit is meg lehetett nézni) is színesítette a programkínálatot.


Forrás: Vehír.hu