Megemelte a beiskolázási támogatást az önkormányzat
2021. augusztus 09. hétfő, 22:06 Közéleti hírek

Idén megemelte az önkormányzat a beiskolázási támogatás összegét, így egy háromgyermekes család akár több tízezer forinttal is beljebb lehet anyagilag az iskolakezdés előtt. Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV magazinműsorában beszélt erről a támogatási rendszerről.

A koronavírus és főleg a gazdasági hatása elleni védekezés a helyi önkormányzatok elé is komoly kihívást gördített, ebben a helyzetben, ahol munkahelyek szűntek meg, vagy válltak fizetésképtelenné a szociális háló is vizsgázott.

Nem volt ez másképp Veszprémben sem, ahol az önkormányzatnak még a tavalyi év első felében kellett újragondolnia a rászorulók támogatási rendszerét.

Porga Gyula a Veszprém TV aktuális magazinműsorában felidézte, az első járványhullámok begyűrűzésekor át kellett strukturálniuk a szociális támogatások rendszerét. Akkor Veszprémben azok is részesültek támogatásban, akik a járvány miatt vesztették el munkahelyüket.

A polgármester kiemelte, mára visszatért a foglalkoztatás mértéke a járvány előtti szintre és ismét inkább a munkaerőhiány okoz problémát, mintsem a munkanélküliek nagy száma.


Porga Gyula a Veszprém TV Beszéljünk róla című magazinműsorában

Másfajta kihívást jelentett a családosok számára az, hogy az iskolák bezárásával és a távoktatás bevezetésével számos gyermek maradt otthon, akiknek a felügyeletét a szülőknek kellett megoldania.

Mivel 2021 első felében a szabadságkeretek sok helyen kimerültek, az önkormányzat idén nyáron igyekezett minél több táborozási lehetőséget biztosítani a veszprémi kisgyermekes családoknak, így könnyíteni a szülők logisztikai terhén.

Porga Gyula a műsorban elmondta, idén megemeléték a beiskolázási támogatás összegét is, amelyekre rászoruló családok pályázhatnak augusztus elejétől. Ez a támogatási forma már régóta működik Veszprémben, viszont az összegek megemelkedtek tavalyhoz képest:

- általános iskolás gyermek esetében 6000 Ft-ról 10.000 Ft-ra nőtt,

- középiskolás gyermek esetében az összeg 8000 Ft-ról 12.000 Ft-ra emelkedett.

Fontos, és ezt a polgármrester is kiemelte, hogy a támogatás nem családonként, hanem gyermekenként kérhető, tehát például akik három általános iskolás gyermeket nevelnek, akár 30.000 Ft-ot igényelhetnek az önkormányzattól.


Forrás: Vehír.hu / Veszprém TV

További részletek és ügyintézés itt >>