Kanyarban előzött a veszprémi Nass Magnet Hungária
2021. július 21. szerda, 04:26 Közéleti hírek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter veszprémi látogatása során kedd délután a Nass Magnet Hungária Kft-nél átadta azt a támogatói okiratot, amely összesen 450 millió forintos beruházásról szól, ehhez a kormány 225 millió forinttal, azaz a fejlesztés összegének 50%-ával járult hozzá. A külügyminiszter emlékeztetett a vidéki vállalatok kiemelt szerepére a gazdaság újraindításában és a munkavállalók megbecsülésére is.

A Nass Magnet Hungária Kft. fő profiljához tartozó újgenerációs elektronikai alkatrészek, mágneses szelepkapcsolók gyártásához szükséges berendezések és gépek beszerzésébe vágott bele a német tulajdonú veszprémi vállalat, mindezt a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság közepén. A beruházás összértéke 450 millió forint, amelyet a kormány 225 millió forinttal támogatott, ezzel 308 veszprémi munkahelyet is segített megóvni.


Gyártósori munka a Nass Magnetnél

A támogatói okirat ünnepélyes átadására Veszprémbe érkezett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszer is – aki látogatása során ellátogatott még a nemesvámosi Knapp Hungary Kft-hez, valamint a szintén veszprémi Beurer céghez is, az itt történtekről is részletesen írtunk – aki kiemelte, a számos vállalatvezetővel történt tárgyalása során azt tapasztalta, azok a cégek maradtak sikeresek a pandémia után is, akik nem feledkeztek meg arról, hogy sikereiknek egyik kulcsa a munkavállalóikban rejlik, az ő megélhetésük biztosítása és a cég eredményessége egyaránt fontos.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a gazdaság újraindításában nagy szerepe van az olyan vidéki vállalatoknak is, mint a Nass Magnet, amely – közlekedési hasonlattal élve – a kanyarban előzött, amikor sok másik cég inkább a megszorításokkal reagált a válságra, ők a beruházás mellett döntöttek.


Szijjártó Péter átadja a támogatói okiratot Patrick Müllernek, a Nass Magnet Hungária Kft. ügyvezetőjének

A Nass Magnet Hungária Kft. által gyártott termékek ugyan sok esetben nem a tömegfelhasználókhoz kerülnek, a magas minőségre viszont jó bizonyíték, hogy a Porsche és a Lamborghini is használja azokat egyes alkatrészeikhez.

A német tulajdonú cég képviseletében Georg Kreiner, a Nass Magnet Hungária Kft. felügyelő bizottságának elnöke az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta, a jelenlegi kiélezett gazdasági versenyben rendkívül fontos, hogy a cégek megfelelő tudásbázissal és innovatív szemlélettel rendelkezzenek. Mindehhez kiváló térségnek számít Veszprém, amely egyetemi központként minden ilyen adottsággal rendelkezik, mondta.


Szijjártó Péter

A Holding Kirchheim GmbH gyökerei, amely cégcsoporthoz a Nass Magnet Hungária Kft. is tartozik egészen 1925-ig nyúlnak vissza, kezdetben mechanikai javítóműhelyként működtek, majd az 1930-as évektől kezdtek mágnesszelepeket is gyártani. Magyarországon 2004 óta van jelen leányvállalatával, a Nass Magnet Hungária Kft-vel, amely veszprémi székhelyével egyedül képviseli az országban a cégcsoportot, fő tevékenysége a mágnesszelepek és egyéb eketronikai berendezések és azok alkatrészeinek gyártása. Jelenleg 367 embernek ad munkát.


Patrick Müller és Ovádi Péter országgyűlési képviselő

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki a helyi vállalatok felelősségvállalását emelte ki köszöntőjében, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy a Nass Magnet Hungária Kft. az elsők között pályázott a kormány támogatására, ez az eltökéltség pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen a korábbi sikeres pályázatuk után most újabb beruházásukra nyertek támogatást.

Ovádi szerint ez garancia a térségnek és a munkavállalóknak is, hiszen egy 20 éve itt működő külföldi tulajdonú cég Veszprémben és a veszprémi emberekben látja a sikereinek egyik kulcsát.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint