Véghely-díj Perlakiné Scharf Claudiának
2021. július 05. hétfő, 00:00 Közéleti hírek

2021-ben Veszprém város önkormányzatának közgyűlése kiemelkedő szakmai munkája, és példamutató közszolgálati tevékenysége elismeréseként Perlakiné Scharf Claudiának Véghely-díjat adományozott.

Perlakiné Scharf Claudia korábban dolgozott tanítóként, újságíróként, televíziós szerkesztőként, műsorvezetőként és rendezőként is.

2007 óta dolgozik a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál, 2010-től pedig a kulturális területért felelős csoport vezetőjeként látja el feladatait a legmagasabb szintű szakmai igényességgel, alapossággal és köztisztviselői elhivatottsággal.

Perlakiné Scharf Claudia az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumában érettségizett Budapesten 1981-ben, majd magyar nyelv és irodalom, történelem szakon végzett 1988-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A közigazgatási alap- és szakvizsgát 2008-ban teljesítette. Már gimnáziumi tanulóként és később egyetemi hallgatóként dolgozott a Magyar Televízió Tízen Túliak Társasága ifjúsági magazinműsorban műsorvezetőként, riporterként. 1990-től a férje művészi-restaurátori munkáiban segédkezik: műtárgytörténeti, ikonográfiai kutatómunkában és a dokumentálásban. 1993-ban a zirci Békefi Antal Általános Iskolában, majd a III. Béla Gimnáziumban tanított. 2000-től újságíróként a Veszprém Megyei Naplóban és televíziós szerkesztőként, műsorvezetőként, rendezőként a Veszprém Televízióban dolgozott. 20062007-ben a Filharmónia Budapestnél hangversenyrendezőként látta el feladatait. 2007. október 15-én került Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához, ahol kezdetben a Kulturális és Társadalmi kapcsolatok Csoport csoportvezetője lett, majd 20082010. között a Polgármesteri Kabinetiroda irodavezetői feladatait bízták rá, 2010. október 19-től a kulturális területért felelős csoport csoportvezetőjeként látja el feladatait. Perlakiné Scharf Claudia munkaköri feladatait a legmagasabb szintű szakmai igényességgel, alapossággal és köztisztviselői elhivatottsággal végzi. A felmerülő problémákat folyamatosan kezeli, körültekintően, precízen, határidőben teljesíti feladatait és ezt várja el kollégáitól is. Munkáját felelősségteljesen végzi, saját szakterületére vonatkozóan kreatív és innovatív. Jó kapcsolatteremtő készséggel rendelkezik, a város kulturális életének minden szegmensét ismeri, és jó kapcsolatokat ápol az intézmények vezetőivel, a kulturális élet szereplőivel. 2021-ben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Polgármesteri Hivatalánál eltöltött több mint tizenhárom év alatt tanúsított kiemelkedő közszolgálati tevékenysége elismeréseként Perlakiné Scharf Claudia részére Véghely-díjat adományoz.


 
 
Veszprém.hu