A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
2021. június 14. hétfő, 02:43 Közéleti hírek

A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát.

A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.

A pénteki átadáson Brányi Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP) kiemelte: a városvezetőség örömmel állt a megyei labdarúgó-szövetség mellé a kivitelezésben, hiszen a műfüves pálya a mindennapi testnevelés órák mellett a délutáni foglalkozások terén is hatalmas segítséget nyújt majd a Kossuth iskola számára.

A politikus hozzátette, egy átadással még adósak maradtak: a Deák iskola diákjai is hamarosan birtokba vehetik a pályát.


Brányi Mária alpolgármester

Nyolc műfüves focipályával gazdagodott Veszprém megye
A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhatott meg a megyében. A tervezett pályákból négy Veszprémben (Jendrassik, Báthory, Kossuth, Deák) szintén négy a környező településeken (Nemesvámos, Balatonfüred, Herend, Balatonederics) lelhetett otthonra. A grundfocipályák finanszírozását 90%-ban a labdarúgó-szövetség biztosította, míg a 10%-ban az adott település a saját költségvetéséből egészítette ki azt.


Finta Péter

Finta Péter, az MLSZ megyei igazgatója elmondta, a Kossuth iskolában több program is van az iskolára váró óvodások számára; az újonnan épült focipályával újabb remek lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekek közelebb kerüljenek az intézményhez, mielőtt beülnek annak padjaiba. Hangsúlyozta: a jövőben is mindent megtesznek majd, hogy a gyerekek méltó körülmények között sportolhassanak, hiszen a jövő tehetségei köztük bújnak meg.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila