EKF-támogatással kapott új termet a táncstúdió
2021. június 14. hétfő, 02:11 Közéleti hírek

A 31 éves Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió új próbatermét egy volt gyárépületből alakították ki a Budapest úton.

Az Európa Kulturális Főváros projekt pályázatának is köszönhető az az új táncterem, melyet szombat délután avatott fel a Budapest út 69. szám alatt a több mint 3 évtizedes múlttal rendelkező Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió. A projekt támogatásának köszönhetően újra benépesülhet az egykori gyárépület.

– Sok város, amely korábban elnyerte az EKF-címet, ipartelepeknek adott új funkciót. Veszprémben ez piciben már elkezdődött – mondta a szombati ünnepélyes megnyitón Porga Gyula polgármester.

Hozzátette: a beruházással egy kulturális közösségi attraktivitás jelenik meg, mely több szempontból is fontos esemény a város életében: egyrészt a táncstúdió egy régi álmát valósította meg, amely fontos ünnep az ide járó gyerekeknek és szüleiknek, másrészt fontos Veszprém városnak is, hiszen a város erejét az olyan közösségek adják, mint a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, mely több mint 30 éve bizonyítja a közösségben való gondolkodás erejét.


Kiszelyné Czibik Tünde és Porga Gyula

Kiszelyné Czibik Tünde, a stúdió alapítója és vezetője a szalagátvágás előtt úgy fogalmazott, minden tánciskola álma, hogy saját helye legyen, hogy azt együttesének arculatára, otthonos, családias, a gyerekek és szülők örömére működő teremmé varázsolja.

„A mi álmunk most valóra vált. A pandémia miatt kiszorultunk a Cholnoky Jenő Általános Iskolából, ezért új utakat kerestünk, és az EKF lehetősége segített az ötletelésben is.

Nem csak egy új, technikailag felszerelt multifunkcionális tánctermet hoztunk létre, hanem megalkotjuk a nyitott műhelymunka projektjét is, mely új lehetőségeket fogalmaz meg számunkra a város kulturális életében”  mondta.

A szalagátvágást követően a stúdió tanítványai adtak műsort a megújult próbateremben.

Az új helyszín a táncpróbákra alkalmas multifunkciós terem mellett öltözőkkel és vizesblokkal is rendelkezik.

 

Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila