Egy év után ülésezett ismét a Dózsavárosi Tanács
2021. június 02. szerda, 04:04 Közéleti hírek

Navracsics Tibor EKF-biztos is részt vett a városrészi önkormányzati képviselők, civil szervezetek és intézményvezetők hétfői ülésén.

A járványügyi intézkedések miatt egy év szünet után hétfőn tudott ismét személyesen ülésezni a Dózsavárosi Tanács.

A városrészi csoportokat tömörítő tanácskozáson a várható helyi fejlesztések és igények megtárgyalásán túl a 2023-as EKF-program is hangsúlyos szerepet kapott.

Dózsaváros két egyéni választókörzetének önkormányzati képviselője, Hegedűs Barbara és Halmay Gábor ismertették Veszprém idei költségvetésének a Dózsavárost érintő sorait, valamint a Modern Városok Program keretében megvalósuló útfejlesztéseket.

Elhangzott, a közeljövőben kormányzati támogatásból újul meg többek közt a Szent István és a Martinovics utca, valamint Csererdőn és Jutaspusztán is végeznek útfelújítási munkálatokat.

Halmay Gábor elmondta, a közeljövőben számítani lehet a Viadukt útburkolatának és csapadékvíz elvezető rendszerének felújítására, valamint a Völgyhíd tér és a Jókai utcai rekonstrukciójára is.

Gyalogosforgalmat érintő fejlesztés, hogy megújítják a Sintér árkot, és tanösvényt alakítanak ki. A tanácskozáson szó esett a hagyományos augusztus végi nyárbúcsúztató program megszervezéséről is.


A Dózsavárosi Tanács ülésén először vett részt Navracsics Tibor, a 2023-as EKF-projektért felelős kormánybiztos.

A tanácskozáson amellett, hogy koncepcionálisan beszélt a címről, lehetőségeket is felvázolt a városrészt illetően. Mint mondta, erős emberi kapcsolatok és civil szerveződések jellemzik Dózsavárost, ami példaértékű a többi városrész előtt.

– Jó lenne az itteni közösségeket megismertetni a város más részeivel. Mi lenne, ha átlátogatnának például a lakótelepre? – kérdezte.

Szerinte az itteni hasznos gyakorlatok megismertetése erős alapja lehet annak, hogy az emberek jobban megismerjék egymást, és erősítsék a közösséget és identitástudatot, ami az EKF-program egyik kiemelt célkitűzése.

– Mindez nem pénz, hanem akarat és szándék kérdése – mondta. A kormánybiztos úgy látja, kézenfekvő, hogy Dózsaváros már felkészülési időszakban programokkal tud bekapcsolódni a 2023-as tervekbe.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila