Hosszútávú együttműködés kezdete
2011. szeptember 07. szerda, 19:17 Közéleti hírek

Szerdán tartották a Pannon Egyetemen a központi tanévnyitó ünnepségét a Gazdaságtudományi Kar évnyitójával közösen.

A központi tanévnyitón dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte az elsőéves hallgatókat, akiknek garantálta, hogy néhány év múlva értékes diplomát vehetnek a kezükbe. Az egyetem rektora hangsúlyozta, hogy a tanulmányok mellett a diákoknak el kell sajátítaniuk a csapatban való munkaképességet, olyan tulajdonságokat kell elsajátítaniuk, amely egyedivé teszi őket szakmájukban.

– Önök, hallgatók nem lehetnek versenyképesek, ha mi, oktatók nem vagyunk versenyképesek – emelte ki Friedler Ferenc. – A Pannon Egyetem kiváló professzorokkal, nemzetközi élvonalbeli kutatásokkal, kiváló hallgatókkal rendelkezik, valamint akadémiai munkára motiváló helyzetben vagyunk. Ezt a potenciált akkor tudjuk kihasználni, ha szem előtt tartjuk a minőséget, bizalmat és a célszerű szervezeti vezetést. Tekintsük képzésüket egy hosszútávú együttműködés kezdetének!

Dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára ünnepi köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy bármelyik befektetésünk elértéktelenődhet, azonban a tudás mindig megőrzi értékét. Elmondta, hogy az új felsőoktatási törvény célja, hogy a vidéki egyetemeket is megerősítse, valamint a műszaki és természettudományos képzést magasabb színvonalra emelje. Az egyetemi képzés szabadabb képzés, így arra bíztatta az elsőéves hallgatókat, hogy aktívan vegyenek részt az egyetem tevékenységében.

– A Pannon Egyetem Magyarország egyik legjobb egyeteme. Az egyetem egyik legjobb értékmérője a minőség. Legyenek büszkék arra, hogy Veszprém egyetemi polgárai lehetnek – köszöntötte a város nevében az elsőéves hallgatókat Némedi Lajos alpolgármester.

Galambos Szilvia, a Veszprém Megyei Közgyűlés Humánerőforrás Bizottságának elnöke is kiemelte, mekkora jelentősége van a Pannon Egyetemnek a megyében, hiszen szinte minden tudományág területet lefed.

– Az érték nem keletkezik, meg kell érte dolgozni. Ehhez áldozatokra és befektetésre van szükség. E törekvés érdekében karunk számos fejlesztést hajtott végre. Önöknek is törekedni kell az önfejlesztésre, melyre a tanuláson kívül számos lehetőség adódik egyetemünkön. Ha gazdasági szemmel nézzük, akkor önök befektettek a tudásba, egy jó befektetés pedig meghozza a hasznát – mondta dr. Jancsik András, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.

A Pannon Egyetem Szenátusa a Pro Universitate Pannonica kitüntetés arany fokozatát dr. Husvéth Ferenc egyetemi tanárnak adományozta, melyet dr. Friedler Ferenc adott át a köszöntőbeszédeket követően. A Pannon Egyetemen végzett kiemelkedő oktatói munkásságáért a Pro Universitate Pannonica kitüntetés nagyezüst fokozatát dr. Pályi Zsigmond Béla egyetemi docens vehette át, az egyetemi oktatás terén kifejtett kiemelkedő teljesítményéért a Pro Universitate Pannonica kitüntetés kisezüst fokozatát dr. Pál László egyetemi docens kapta. Az egyetem érdekében kifejtett kimagasló tevékenységéért a Pro Universitate Pannonica kitüntetés kisezüst fokozatát Czene Csilla irodavezető kapta.

40 év közalkalmazotti jogviszony elismeréséül jubileumi emléklapot vehetett át dr. Gaál Zoltán, a Pannon Egyetem egykori rektora, a Gazdaságtudományi Kar Szervezési és Vezetési Tanszékének egyetemi tanára.

Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök szeptember 5-én egyetemi tanári kinevezést adott át dr. Abonyi János okleveles vegyészmérnöknek, dr. Gubicza László vegyészmérnöknek, dr. Kaizer József egyetemi docensnek, dr. Liker András egyetemi docensnek, és dr. Telcs András egyetemi docensnek.

 

Az egyetem rektora, a Sport Tanácsadó Testület és a Hallgatói Önkormányzat javaslatára ebben az évben ötödik alkalommal hirdette meg a Tanulás és Sport pályázatot. A pályázat célja jutalmazni azokat a fiatalokat, akik a magas szintű sportteljesítményt jó tanulmányi eredmények mellett érik el. A pályázaton I. helyezést ért el Tóth Norbert logisztikai menedzsment mesterszakos hallgató, II. helyezett lett Szabó Veronika közgazdasági elemző mesterszakos hallgató, és III. helyezett lett Kiskós Dávid turizmus-vendéglátás alapszakos hallgató.

A Gazdaságtudományi Kar Dékáni Dicséretben részesítette Klausz Melinda kari marketing vezetőt, aki közmegelégedésre segíti a kar munkáját, hozzájárul a minőségi kultúra építéséhez. Ezen felül a kar Kollarik Amália-díjjal jutalmazta Nagy Tamás Zoltán végzett számvitel mesterszakos hallgatót a 2010/2011-es tanév eredményei alapján.

A tanévnyitó ünnepély eskütétellel zárult, ahol a Gazdaságtudományi Kar dékánja kézfogással egyetemi polgárrá fogadta az elsőéves hallgatókat.

Forrás: Vehír.hu