Gólyák a veszprémi utcákon
2011. szeptember 01. csütörtök, 09:06 Közéleti hírek

Szerdán ugrásszerűen megnőtt a városban a gólyák száma. Nem csoda, hétfőn indul a tanév. Kollégánk reggel a szerkesztőségbe jövet tapasztalta, hogy a múlt héten még kihalt utcákon számos fiatal jön-megy az egyetem körül.

Nagy a mozgolódás a veszprémi egyetemen, szerdán hivatalosan is beiratkoztak az elsősök, és a regisztrációs hét is megkezdődött.

- A rendes felvételi eljárásban 2879-en, a pótfelvételin további 392-en nyertek felvételt a Pannon Egyetemre - tájékoztatta lapunkat Bíró Viktória, az intézmény sajtóreferense. - A gólyákkal együtt idén, körülbelül tízezer hallgatónk van, ők most, ismerkednek meg egymással és az egyetemmel, veszik fel az óráikat, találkoznak a tanáraikkal.

- Az eddigi kíváncsiságomat most kezdi felváltani a félelem, mivel most kezdem csak igazán érezni, hogy itt már a saját lábamra kell állnom - mesélte lapunknak Bognár Mariann, a 2011-es Napló Szépe verseny különdíjasa, aki szintén most kezdi meg egyetemi tanulmányait, magyar szakon.

- Szerdán volt a beiratkozás, mára megvan az órarendem is. Egy héten többször is van órám reggel nyolctól este hatig, nem tudom, bírom-e szuflával. A szaktájékoztatón találkoztam több tanárral is, akik röviden beszéltek arról, mit is fogunk tanulni itt, első látásra színpatikusok. A szaktársaimat még nem igazán ismerem, a gólyatáborról lemaradtam, így most egy középiskolai barátnőmmel fedezem fel az egyetem világát.

- Ma vezetek egy kisebb városbemutató túrát a szaktársaimnak, a kocsmákat sem kihagyva - mondta a veszprémi Peka Dávid, anglisztikás gólya. - A gólyatáborban kialakult egy jó banda, akik most is jönnek, de szeretnénk minél előbb a többieket is bevonni és megismerni. A héten regisztrációs időszak van, még tíz kreditnyi órát kell felvennem, hogy esélyes legyek ösztöndíjra idén. Izgatottan várom már, hogy elkezdődjön életemnek ez az új szakasza.

Forrás: Napló-online.hu