Több óvodásunk van
2011. augusztus 29. hétfő, 06:14 Közéleti hírek

Augusztus 25-én tartották a Vetési Albert Gimnáziumban a városi tanévnyitó ünnepséget, ahol összegezték a tavalyi év eredményeit is.

Némedi Lajos alpolgármester a város nevében köszöntötte az oktatási intézmények vezetőit, majd hangsúlyozta a tanári pálya fontosságát. Kiemelte, hogy a pedagógus társadalmat talán most csak azok a kérdések foglalkoztatják, hogyan alakul majd a városban az egységes intézményirányítási koncepció, valamint az új törvény tervezet által, hogyan alakul az intézmények fenntartása.


Némedi Lajos

Az alpolgármester kiemelte, hogy Veszprém városa nem azért dolgozza ki az egységes intézményirányítási koncepciót, mert iskolákat vagy óvodákat akar bezárni, hanem azért, hogy fenntarthatóbbak legyenek. A törvénytervezettel kapcsolatban Némedi Lajos hozzátette: a város küzdeni fog azért, hogy oktatási intézményei ne állami fenntartásúak legyenek. 

A veszprémi Alkohol és Drogsegély Ambulancia vezetője, dr. Virányi Judit is ezen a tanévnyitó értekezleten hívta fel az intézményvezetők figyelmét egy drogprevenciós pályázatra, melynek segítségével a gyerekeknek és a szülőknek is előadásokat tarthatnának a drogok káros hatásairól. Az ambulancia munkatársai mind a pályázatírásban, mind a lebonyolításban segédkeznek, a részleteket a honlapjukon lehet olvasni.


Szauer István

Ezután köszöntötték az új, valamint újonnan megválasztott intézményigazgatókat. Szauer István, az Oktatási és Sport Iroda vezetője ismertette a tavalyi tanév eredményeit, majd beszámolt arról, mi várható a 2011/2012-es tanévben. Örömmel mutatta be a statisztikákat, miszerint növekedett az óvodás korú gyermekek száma, az iskolásoké nem változott jelentősen a tavalyihoz képest.

Forrás: Vehír.hu