Jelentős felújítások a városban
2011. augusztus 18. csütörtök, 21:42 Közéleti hírek

240 millió forintot költött az önkormányzat intézményei felújítására, ez mintegy 100 millióval több, mint tavaly ilyenkor.

Az energiatakarékosságot tartották szem előtt az idén megvalósuló intézményi felújítások megtervezése előtt – ismertette Némedi Lajos csütörtökön délelőtt a városházán tartott sajtótájékoztatón. Az alpolgármester elmondta, a legtöbb helyen nyílászárócsere, tetőszigetelés, vizesblokkok cseréje, felújítása zajlott, összesen 240 millió forint jut erre az idei költségvetésből.


Halmay György és Némedi Lajos

Többek között négy csoportszobában történt nyílászárócsere a Csillag úti Körzeti Óvodában, az Egry úti Körzeti Óvodában pedig 960 négyzetméteren újították fel a tetőt. A Kastélykert Körzeti Óvodában vízvezetékszereléssel együtt két gyermekmosdót újítottak fel.

35 nyílászárót cseréltek a Rózsa úti Általános Iskolában, a Deák iskolában pedig egyebek mellett a tornaterem burkolatát újították fel.

A Vetési gimnázium tornacsarnokának mennyezetén végeztek felújításokat, az Ipari tornatermén is jelentős beruházásokat végeztek.

Mindezek mellett felújítások zajlottak az egészségügyi, valamint a kulturális intézményekben is.

Halmay György, az ifjúsági és sport bizottság elnöke hangsúlyozta, a sokak által használt belvárosi tornacsarnok parkettája is megújult, kijavították a szellőzőrendszert, az ablakokat, a vizesblokkokat. – A belvárosi tornacsarnok mostantól nem csak szép, esztétikus, hanem a sportolás követelményeinek is magas szinten megfelel – húzta alá.

Karbantartási munkákra 2,2 millió jutott az idei költségvetés terhére.

Forrás: Vehír.hu