Javaslatok a szeptemberi közgyűlésre
2011. augusztus 16. kedd, 23:08 Közéleti hírek

Három közgyűlési javaslattal állt elő a Magyar Szocialista Párt veszprémi szervezete. Címszavakban: Királyszentistván, ingatlanok, frankhitel.

Közel száz napja, május 11-én ütött ki tűz a királyszentistváni hulladéklerakóban, azonban továbbra sem ismeretes a kiváltó ok – kezdte sajtótájékoztatóját Katanics Sándor önkormányzati képviselő kedden délelőtt. Az átadás előtt lévő üzemet közel 800 millió forintos kár érte. – Több mint három hónapja történt az eset, azóta érdemi információt arról, hogy a tűz mitől keletkezett, nem kaptunk. Annyi bizonyos, nem volt füstjelző az épületben – ismertette a képviselő. – Kérjük a városvezetést, hogy a szeptemberi közgyűlésen a képviselők napirend keretében kapjanak minden részletre kiterjedő tájékoztatást a történtekről, az intézkedési tervről és a projekt jövőjéről – emelte ki Katanics Sándor. Megjegyezte, a királyszentistváni lerakó üzemszerű működése jelenleg nem lehetséges, a környezetvédelmi felügyelőség pedig intézkedési terv készítésére kötelezte a konzorciumot.


Hartmann Ferenc és Katanics Sándor

Több mint 1000 napja, három éve nincs megoldás a várban található ingatlanegyüttes hasznosítására – vetette fel a következő kérdéskört Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. Az eredeti szándéknak megfelelően azóta sem sikerült értékesíteni az egykori Közgazdasági Szakközépiskola épületét. – Az állaga romlik, őrizni kell, mindez költségeket jelent az önkormányzat számára – mutatott rá. – Azt szeretnénk elérni, hogy az önkormányzat ne ragaszkodjon görcsösen az ingatlan értékesítéséhez, ehelyett készítsen komplett javaslatot az ingatlanegyüttes hasznosítására – jelentette be, hozzátéve, a szocialisták szerint a város érdekét a turisztikai hasznosítás szolgálná leginkább.

Harmadik javaslatuknak a Jószolgálati feladatvállalás címet adták. – Elképesztő ámokfutás zajlott a frank árfolyamát tekintve. Hogyan lehet enyhíteni a devizahitelesek gondjain? – tette fel a kérdést Katanics Sándor, aki szerint akár több száz veszprémi állampolgárt is súlyosan érinthetnek az árfolyamváltozások. – Javasoljuk, hogy Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a városvezetés mielőbb kezdje el a városban élő, hiteltörlesztéseiket nehezen megoldani tudó, vagy rendezni képtelen  lakosok problémáinak a feltérképezését – hangzott el a javaslat. A szocialisták szerint még az ősszel tárgyalni kell arról a képviselőtestületnek, hogy a lehetőségeihez mérten milyen módon képes a város a súlyos adósságteherrel küzdők segítségére lenni.

Forrás: Vehír.hu