Ismét tanácskoztak a Dózsavárosban
2011. július 04. hétfő, 09:44 Közéleti hírek

Július 1-jén ült össze újra a Dózsavárosi Tanács Veszprémben, a Dózsavárosi Könyvtárban.

Mihalovics Péter, a 12. számú választókörzet egyéni képviselője a Dózsavárosi Tanács ülése után sajtótájékoztató keretein belül számolt be arról, hogy főként a Dózsa tér fejlesztését tárgyalták a pénteki találkozón. Az önkormányzat zöld utat adott a fejlesztésnek úgy, hogy szeretnék normális mederben tartani a munkálatokat. Előre láthatólag 2011. november 25-én kerül sor a műszaki átadásra.

 
Mihalovics Péter és Halmay György

A Séd-völgy értékeit is hangsúlyozták a tanács ülésén, hiszen ennek értékeire nem csak a polgárőrségnek, hanem a lakosságnak is vigyáznia kell, hogy a következő nemzedék is élvezhesse adottságait, látnivalóit.

Halmay György, a 11. számú választókörzet egyéni képviselője a dózsavárosi Vadvirág Körzeti Óvodának ajánlott fel egy összeget a képviselői keretéből, amiből új játékokat tudnak vásárolni a gyerekeknek.

Mihalovics Péter elmondta, hogy korábban már döntöttek arról, hogy a képviselői keretekből 100 ezer forintot felajánlanak azoknak a civil szervezeteknek, akik sokat tesznek a városért, a városrészért. Három dózsavárosi nyugdíjasklub, a Dózsavárosi Polgárőrség és a Dózsavárosi Barátikör kapja meg ezt a támogatást. Ennek folyósításáról is a pénteki tanácskozáson tárgyaltak.

A Völgyhíd felújítása egy időre szünetelt, de az önkormányzat mára már megoldotta ezt a problémát. Halmay György elmondta, hogy nyár végére már teljes útszélességben használhatják a hidat, befejeződnek a munkálatok.

A Dózsavárosi Tanács szeptemberben ül össze legközelebb.

Forrás: Vehir.hu