Dr. Tompos Ágnes Perlaky-díjas
2011. június 25. szombat, 23:00 Közéleti hírek

Az egészségügyi alapellátásban dolgozó háziorvosok, fogorvosok és egészségügyi szakdolgozók jelenlétében kiosztották az idei Perlaky-díjat.

Veszprém város közgyűlése az egészségügyi szolgáltatások területén végzett kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismerésére Perlaky-díjat alapított. Az idei esztendőben kimagasló hivatástudattal végzett, példamutató orvos-szakmai tevékenysége elismeréseként a díjat dr. Tompos Ágnesnek adták át pénteken délelőtt a városháza Kossuth-termében.

Dr. Tompos Ágnes 1945-ben született Budapesten, gyógyszerész család gyermekeként. 1965-ben vették fel a Debreceni Orvostudományi Egyetemre, 1972-ben diplomázott. Pályafutását a gyulai megyei kórház bőrgyógyászati osztályán kezdte. 1976-ban a székesfehérvári kórház fertőző osztályán is dolgozott, ez idő alatt tette le bőrgyógyász és kozmetológus szakvizsgáját. 1981-től a Bakony Műveknél dolgozott üzem- és háziorvosként, a hosszú évek során az üzemben dolgozók és házi betegei egyaránt megszerették önfeláldozó munkájáért, segítőkészségéért és temperamentumáért. 1999-ben önálló paxist hozott létre házi- és üzemorvosként, s más cégek is felkérték az üzemorvosi tevékenység ellátására. Generációk használják és gyógyulnak az általa kifejlesztett krémekkel, amelyek még a gyermekkori vegyészpatikus időszakból származnak. Áldozatos munkájának, elszántságának, a gyógyítani akarás vágyának hála rengeteg ember felépült betegségéből. Mind a mai napig nyitott az orvostudományban végbemenő változásokra, eljárásokra.

A kiváló orvosnak, a nagyszerű embernek és családanyának ezen ajánlással ítélte oda 2011-ben Veszprém város önkormányzatának közgyűlése a Perlaky-díjat.

A rendezvényen részt vett Brányi Mária alpolgármester és dr. Kovács Róbert, Veszprém Megyei Jogú Város Egészségügyi Alapellátási Intézetének intézményvezető főorvosa.

Forrás: Vehir.hu