A jövőről tanácskoztak
2011. június 25. szombat, 07:23 Közéleti hírek

Veszprémben folytatódott az Új nemzedék jövőjéért vitairat bemutatása, megvitatása. A Városháza Kossuth-teremébe hivatalosak voltak az ifjúsággal foglalkozó helyi szervezetek. A fiatalság és egyben Magyarország jövőjét alakító, formáló kormányzati programot, az Új nemzedék jövője címet viselő anyagot csütörtökön mutatták be Veszprémben.

Porga Gyula polgármester köszöntője után Mihalovics Péter, a programért felelős miniszteri biztos a vitaanyag és a mögötte meghúzódó munka fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét. Szerinte a fiatalság jövője egyet jelent Magyarország jövőjével. Ha az egyik sikeres, akkor sikeres lesz a másik is, ezért fontos ez a vitaanyag – hangsúlyozta.

Galambos Adorján, a FM-Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat igazgatója és Majzik Balázs, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkárság osztályvezetője egyaránt a program fontossága mellett érvelt.

A jelenlévő szervezetek, magánszemélyek üdvözölték az elhangzottak, és alig várják, hogy a megfogalmazott elméleti célkitűzések a gyakorlatban is megjelenjenek.

Forrás: Vehir.hu