Kinevezték a Pannon Egyetem új rektorát
2011. június 16. csütörtök, 21:34 Közéleti hírek

Dr. Friedler Ferenc egyetemi tanár rektori kinevezését június 16-án vehette át Buda-

pesten Schmitt Pál köztársasági elnöktől. Rektori feladatait július 1-től látja majd el.

A rektorválasztás folyamatáról Dr. Friedler Ferenc egyetemi tanár, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja nyújtott be pályázatot a rektori tisztségre a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt pályázatra. A rektorjelölő rendkívüli szenátusülést március 17-én tartották Veszprémben, ahol kétfordulós titkos szavazással döntöttek a jelölésről. Az első forduló a rektorjelölt alkalmasságáról szólt, a második fordulóban a jelölt támogatásáról szavazott a harminctagú szenátus. A 29 jelen levő szavazati jogú tag közül 27-en igennel voksoltak a rektorjelöltre. A rektort a szenátusi javaslattétel alapján a nemzeti erőforrás miniszter felterjesztésére a Schmitt Pál köztársasági elnök nevezte ki. A kinevezési okiratot június 16-án vehette át a Köztársasági Elnöki Hivatalban. Dr. Friedler Ferenc július 1-jén lép hivatalba a Pannon Egyetem rektoraként.

Célok és feladatok a minőség jegyében

Dr. Friedler Ferenc feladatának tekinti a Pannon Egyetem a mai kor igényeinek megfelelően intenzív minőségi pályára állítását. Célja, hogy az oktatás, kutatás és kutatás-fejlesztési innovációs tevékenység összhangban, magas színvonalon és eredményesen működjön az intézményben. Mindehhez fontosnak tartja a munkahelyek megőrzését, a munkatársak szakmai sikerét, a hallgatók hosszú távú szakmai karrierjét, a stabil gazdasági hátteret, a régióban szakmai és innovációs együttműködéseket, valamint a nemzetközi élvonalba tartozó tudományos tevékenységet. Fenntartható módon, minőségi pályán szeretné irányítani az egyetemet, az erős egyetemet, melynek erősek a karai- hangsúlyozta.

Céljainak megvalósításához több mint két évtizedes vezetői és szervezetfejlesztési tapasztalattal rendelkezik. Tudományos és oktatási szervezetek alapítója és vezetője. Vezetésével alakult a Számítástudomány Alkalmazása Tanszék, az Informatikai Tudományok Doktori Iskola, a Műszaki Informatikai és Villamosmérnöki Önálló Intézet, majd a Műszaki Informatikai Kar. A szervezeteket hatékony munkaszervezés és barátságos környezet jellemzi.

A Széchenyi-díjas professzor összefogásra és szakmai együttműködésre alapozza a jövőt, fontosak számára az akadémiai értékek. Dr. Friedler Ferenc pályázatában olvasható munkájának célja, a Pannon Egyetemen felhalmozott tudás és tapasztalat megőrzése és hasznosítása, az értékek megbecsülése és fejlesztése.

Dr. Friedler Ferenc a rektori feladatokat július 1-től 2015. június 30-áig látja majd el a Pannon Egyetemen.

Forrás: Vehir.hu