Védd a magyart!
2011. június 14. kedd, 23:00 Közéleti hírek

Schmittné Makray Katalin kezdeményezésére ismét elindult a Köztársasági Elnöki Hivatal által meghirdetett „Vedd a magyart! Védd a magyart!” program.

Az akció keretében, a köztársasági elnök feleségével egy időben, pénteken 11 órakor 18 megyei jogú város polgármestereinek feleségei, vagy a hivatal kiválasztott hölgy dolgozói szerte az országban, a helyi piacon, a helyi zöldségesnél egyszerre vásároltak magyar élelmiszereket, ezzel demonstrálva a hazai termékek vásárlásának fontosságát.


Héthelyi Réka szívesen vásárol a piacon

Veszprém is csatlakozott a kezdeményezéshez, így pénteken délelőtt Porga Gyula felesége a Vásárcsarnok előtt válogatott a hazai zöldségekből és gyümölcsökből.

– Fontos, hogy a család jó minőségű ételeket fogyasszon – mondta Héthelyi Réka. – A piacon a vásárlás mellett közösségi életet is lehet élni. Sokszor a kereskedő hív, ha esetleg mehetünk hozzá gyümölcsöt szedni – árulta el, hozzátéve, hetente legalább egyszer kijön a piacra. Most, a befőzések idején különösen igaz ez, hiszen hamarosan készül otthon az eper jam és a cseresznye befőtt. – Egy város életét nem csak a főutcájáról lehet meghatározni, hanem a piaci forgatagáról is – vélekedett Héthelyi Réka.

Forrás: Vehir.hu