A jövő Veszpréméért
2011. június 13. hétfő, 12:31 Közéleti hírek

Megállapodott egymással Porga Gyula polgármester és Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért program miniszteri biztosa, hogy városunk része lesz az „Ifjúság 2012” országos kutatásnak.

– A jövő városát építjük, ehhez azonban szükségünk van a jövő nemzedékére is. Ezért sokkal intenzívebb kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a veszprémi fiatalokkal. Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy milyen gondokkal küzdenek a fiatalok, mit szeretnének, milyen elképzeléseket fogalmaznak meg. Ezért is támogatjuk az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos által életre hívott országos felmérést, az „Ifjúság 2012”-et – hangsúlyozta Porga Gyula.


Porga Gyula

– A helyi döntéshozóknak nagy szerepet szánunk az ifjúságpolitikai programunk megalkotása során, hiszen nekik kell majd a megfogalmazott elképzeléseket átültetni a gyakorlatba. A jövő héten Budapesten bemutatásra kerülő program mellett egy igazi újdonsággal is szolgálunk, egyfajta ötlettárat adunk közre. Az elmúlt hetekben megkerestük az önkormányzatokat – a polgármestereket és az ifjúságpolitikai referenseket –, hogy a helyben felmerült, vagy már a gyakorlatban bevezetett ötleteket osszák meg velünk. Ezekből a javaslatokból állítjuk össze az ötlettárat. Reálisan abból indultunk ki, hogy kevés pénzük van az önkormányzatoknak. Tehát inkább a költséghatékony ötleteket kívánunk bemutatni – összegezte Mihalovics Péter eddigi munkáját.


Mihalovics Péter

A miniszteri biztos szerint Veszprémben is szükség lenne egy rendszeres konzultációval foglalkozó ifjúsági szervezetre, ahol az önkormányzat és a helyi fiatalok képviselői tudnának kommunikálni.

Forrás: Vehir.hu