Játékosan a jövőért
2011. június 10. péntek, 10:29 Közéleti hírek

A Jutasi út menti városrész megújítása a soron következő város-rehabilitációs projekt. Vetélkedő formájában kérték a véleményeket.

Civil ötletbörzével kezdte meg június 9-én a HEMO épületében a szociális típusú város-rehabilitációt Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Pro Veszprém Kft.-vel közösen. Az egész napos várostervező játék során helyi lakosok, kereskedők, intézmények és civil szervezetek tagjai mondhatták el, hogyan újítanák meg a Jutasi úti városrészt.


Porga Gyula

– Ha a város arculatát meghatározó fejlesztést kezd el az önkormányzat, akkor ne az irodában dőljön el minden, hanem az érintettek, a városlakók mondják meg, mi a fontos. Szükségünk van a kreatív energiákra. Tudnunk kell kezelni a konfliktusokat, hogy minden korosztály jól érezze magát a városban – fogalmazott Porga Gyula polgármester.

Az önkormányzat még 2010 szeptemberében határozott arról, hogy szociális típusú város-rehabilitáció keretében megújítja a Jutasi út menti városrészt. A negyed újjátervezése helyi identitást erősítő, közösséget építő és környezettudatos életet elősegítő programok segítségével történik. Ennek egyik része a British Council kulturális intézet által kifejlesztett, Future City Game néven ismertté vált népszerű és hatékony városjövő tervező játék.


Rajmon Viktor

– Minden együttműködésnek jó, ha kötetlenül indul, ezért szerveztük a mai vetélkedőt – hangsúlyozta Rajmon Viktor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezető igazgatója, aki ezután elmondta, mi a feladatuk a város-rehabilitációs projektben.

Az egész napos játékos városfejlesztő programban több mint 20 veszprémi mutatta meg, mit gondol a Jutasi út menti városrészről, és hogyan tudnák jobbá tenni a lakótelep környezetét.

Forrás: Vehir.hu