Vízünnep zenével
2011. április 28. csütörtök, 23:00 Közéleti hírek

Kövi Szabolcs koncertjével avatták fel a Margit-romoknál a vízi labirintust a Kolostorok és kertek utolsó fejlesztéseként.


Brányi Mária

Gyönyörű történelmi környezetben, a vár lábánál, a Séd-patak mellett, a Margit-romok szomszédságában kialakított szökőkútnak és vízi labirintusnak örülhettek tegnap, akik kilátogattak az átadásra. A vízcsobogással játszadozó fények és Kövi Szabolcs muzsikája életre keltette a környéket. A Séd partja megtalálta a helyét, mintha erre találták volna ki. Nem hiába mondta rövid avatóbeszédében Brányi Mária alpolgármester: itt állandóan szólni kellene a zenének.

 
Kövi Szabolcs

A Margit-romoknál új közösségi hely alakult ki, gyerekek, felnőttek kiválóan érezték magukat. Ehhez a víz, a fény, a zene együttesére, egymásra hatására volt szükség. Eddig átsétáltunk itt, mostantól azonban érdemes megállnunk, megpihennünk. Energiája, nyugtató ereje van a helynek, amelyet csak erősíthet a zene, a muzsika hangja.


Veszprém szíve a Óváros tér, Kossuth utca, de a lelke itt van. Itt a Benedek-hegy tövében, szemben a várral, a Séd partján. Egyfajta szellemi oázisként tekinthetünk a helyre. Most már csak rajtunk múlik, hogyan használjuk, hogy élettel töltsük meg a környéket.

Forrás: Vehir.hu