Elektromos autók a város szolgálatában
2020. március 05. csütörtök, 19:29 Gazdasági hírek

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak köszönhetően, a veszprémi önkormányzat két, száz százalékban elektromos autóval gazdagodott a közelmúltban. Városunk polgármestere, Porga Gyula az Óváros téri töltőállomásnál csütörtökön mutatta be a gépjárműveket.

– A közelmúltban, amikor a 2020-as városi költségvetés tájékoztatóját tartottam, elmondtam, hogy Veszprém városában kiemelten fontos szerepet tölt be az, hogy a tisztább levegőért, a tudatos energia felhasználásért cselekedjünk

 emlékeztetett Porga Gyula polgármester, majd hozzátette:

– A mai, csütörtöki sajtótájékoztató témája mindezzel egybevág, hiszen itt, az Óváros téri töltőállomásnál szeretném önöknek bemuatni a két, száz százalékban elektromos autót, mellyel városunk a közelmúltban gazdagodott.


Porga Gyula polgármester szerint a tudatos energia felhasználás elengedhetetlen

Porga Gyulától megtudhattuk, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megyei jogú városoknak, kimondottam elektromos autókra kiírt pályázaton keresztül Veszprém városa sikerrel nyert el 30 millió forintot. Az imént említett összeg pedig két gépjárműre, azoknak téli és nyári kiegészítőire, valamint a biztosításokra volt elegendő.


A polgármester szavaiból kiderült továbbá, hogy az egyik autó a polgármesteri hivatal, míg a másik gépjármű a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. használatába lesz bocsátva. Míg az előbbi szervnél a kapcsolattartás mintaeszkóze lesz, addig utóbbi cégnél is fontos szerepet tölt majd be a térségi együttműködésben, kapcsolattartásban.

 
Forrás: Vehír.hu
(Kép: Domján Attila)