Új turisztikai táblák Veszprémben
2011. augusztus 30. kedd, 08:07 Gazdasági hírek

Nyolcvan új turisztikai információs tábla segíti a veszprémiek és vendégeink tájékozódását a városban. A városházán sajtótájékoztatón mutatták be a városban kihelyezett új turisztikai információs és irányító-táblarendszert.

Brányi Mária alpolgármester kiemelte: stratégiai kérdés Veszprémben a turizmus és a megfelelő kommunikáció; nem mindegy, miként tudjuk elmondani a Veszprémbe látogatóknak és a városban élőknek, hogy milyen értékek vesznek körül minket. Ezért is fontos az új táblarendszer kihelyezése.

Lőrincz Katalin, a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője részletesen beszámolt az új táblarendszer egyes elemeiről és azok elhelyezéséről.

A Veszprémbe bevezető utak mentén a régi testvérvárosi táblák helyére összesen hat új üdvözlőtábla került, amelyek külleme a város új turisztikai arculatát tükrözi. A testvérvárosi kapcsolatokat új helyszínen fogják megjeleníteni, ennek egyeztetési folyamata jelenleg zajlik.

Emellett 60 olyan táblát helyeztek ki a városban található helyi járatos buszmegállókban, amelyeken a város térképe látható, és a veszprémi látnivalókra hívják fel a figyelmet. Lőrincz Katalin elmondta, ezek a táblák leginkább a helyi lakosoknak szólnak, ugyanis nincs sikeres turizmus a helyiek segítsége nélkül: a veszprémi polgárok csak akkor tudják ajánlani a helyi értékeket, ha ismerik is azokat.

Mindezeken túl 14 új útbaigazító információs táblával találkozhatunk Veszprémben (többek között a buszpályaudvaron, a vasútállomáson, a „Hotel” parkolóban, az Erzsébet ligeti, a Pajta utcai, a Köd utcai parkolóban és a Balatonalmádiból érkező kerékpárút mellett), amelyek a városba látogatók tájékozódását segítik, és megjelennek rajtuk a Veszprémre jellemző imázs képek is (vár, állatkert, Veszprém Aréna, fesztiválok).

A projekt nemsokára elkészülő, negyedik elemében a városban 21 ponton gyalogosokat, autósokat segítő, direkt információs táblákat telepítenek.

A táblarendszer kivitelezése és kihelyezése 3 404 000 forintba került, amelyet a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a KDOP pályázaton nyert 48 204 976 forintból finanszírozott. A technikai munkálatokat a Berill Kft. végezte, a helyszínek kiválasztásában és az feladatok lebonyolításában a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodája segítette a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. munkáját.

Forrás: Vehír.hu