Csatlakozásra buzdítják a régió településeit
2021. február 06. szombat, 07:25 Európa Kulturális Fővárosa 2023

Várja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programhoz csatlakozni kívánó Bakony–Balaton-régiós településeket a Veszprém–Balaton 2023 Zrt.

A megyeszékhely a Bakony–Balaton-régióval közösen nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet.

A program alapvető célkitűzése, hogy Veszprém és a régió együtt mutassa meg Európának értékeit, kulturális sokszínűségét és közös identitását.

Eddig több mint hatvan önkormányzat csatlakozott a felhíváshoz, és több település is bejelentette már társulási szándékát a programhoz, közölte a Veszprém–Balaton 2023 (VEB 2023) Zrt.

– A korábbi EKF-városok sikerét elemezve azt látjuk, hogy azok a pályázatok váltak sikeres programmá, ahol a város, a régió és az ott élő emberek eredményesen tudtak együttműködni. Éppen ezért egy olyan térségi modellen dolgozunk, amely az itteni adottságokon alapul, és a kultúrára támaszkodva eredményez gazdasági növekedést

– fogalmazott az együttműködés előnyeiről Navracsics Tibor, az EKF-program kormánybiztosa.

A VEB 2023 szándéka többek között az, hogy a Várpalotától Keszthelyig formálódó együttműködés a közösségépítésre, az innovációra és a fenntarthatóságra alapozva a kulturális-kreatív ipar új otthonát hozza létre a térségben.

 
Forrás: Napló
 


Kulturális oldalak, folyóiratok: