Demeter Ferenc István kapta a Pro Meritis érmet
2023. március 25. szombat, 12:25 Közéleti hírek

Péntek délelőtt az Agórában tartott Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület közgyűlésén adták át a díjat.

2023-ban Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, Porga Gyula a városi közéletben, valamint a veszprémi nyugdíjasok érdekében végzett önzetlen társadalmi munkája elismeréseként Demeter Ferenc István részére Pro Meritis érmet adományozott.

 

 

Demeter Ferenc István 1976-ban szerzett diplomát a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola híradástechnikai üzemmérnöki szakán. Már fiatal tisztként parancsnoki beosztásba került. Veszprémbe a Légierő Vezérkar állományába 1991-ben helyezték, melynek megszűnésekor, 2001-ben nyugállományba vonult.

Demeter Ferenc István számára fontos volt, hogy ne szakadjon el a gyökerektől, így tagja, illetve alelnöke lett a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesületének. Az évente megrendezésre kerülő Doni Hősök Emléktúra szervezési feladatait látja el. A várossal közös rendezésű „Apród Hétpróba” rendezvényen játékos sportversenyt és családi napokat rendez és szervez az állománynak. Alezredes úr meggyőződése, hogy a katonaság szoros kapcsolatba kerülhet az állampolgárokkal, mely által a bizalom a testület irányába folyamatosan erősödik.


 

Demeter Ferenc István aktív közösségi tevékenysége folytán bekapcsolódott a megyei és veszprémi nyugdíjasok lüktető életébe is. Jelenleg a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökeként, illetve a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének (NYOSZ) alelnökeként képviseli a városi-megyei nyugdíjas klubok és egyesületek érdekeit.

A nevéhez fűződik többek között a Bakony Túra, a Balatoni Randevú néven Csopakon megrendezésre kerülő nagyszabású országos nyugdíjas találkozó, regionális szinten Vers- és prózamondók találkozója, illetve az Idősek Világnapja Veszprém megyei ünnepsége. A Generációnk című magazinban pedig nagyszerű írói vénával mutatja be hitelesen a különleges és értékes emberek munkásságát és életútját.


Forrás: Vehír.hu
Kép: Szalai Csaba