Tájékoztató intézményi gyermekétkeztetésről Nyomtatás
2020. április 21. kedd, 12:56 Közérdekű hirdetmények

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az általa fenntartott bölcsődével, óvodával, valamint a nevelési-oktatási és szakképző intézményekkel jogviszonyban álló gyermekek részére a rendkívüli szünet, illetve a digitális munkarend ideje alatt is biztosítja az intézményi gyermekétkeztetést.

A Hungast a kihirdetett rendkívüli jogrend nehézségeinek ellenére változatlanul a stabil és felelősségteljes működést tartja szem előtt. Ennek értelmében közétkeztetési szolgáltatásukat tekintve a járvány teljes időtartama alatt, így a továbbiakban is garantálják az állandó, biztonságos szolgáltatást.

A Hungast Csoporthoz tartozó Bakony Gaszt Zrt. szolgáltatásának lehetőségei Veszprémben a következőek:

- Az intézménybe járó és ott ügyeletet igénybe vevő gyermekek helyben tudnak étkezni, ez lehet ebéd vagy napközi háromszori étkezés. 

- Akik nem kérik az ügyeleti ellátást, de étkezést szeretnének, azoknak lehetőségük van központi kiosztó helyről (Egyetem étterem - Veszprém Hóvirág u. 6.) saját éthordóban, ennek hiányában egyszer használatos műanyag ételszállító dobozban elvinni.

- Ha saját éthordóban viszik el az ebédet, akkor a konyha dolgozója tányérban kitálalja az ételt és a Szülő feladata az éthordóba történő áttöltés.

- Ha elviteles dobozban kéri, akkor az ott felmerülő többletköltséget ebben az esetben az Önkormányzat vállalja át. 

- Az iskolás gyermekek étkezési igényét, az étkezés térítési díját a gyermek saját iskolájának gazdasági ügyintézőin keresztül szükséges bonyolítani.

- A bölcsődei, mini bölcsődei és óvodai gyermekek étkezését az adott bölcsődében, óvodában kell megrendelni és kifizetni.

- Amennyiben további kérdés merülne fel a diákétkeztetéssel kapcsolatosan, a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezethez az alábbi telefonszámon lehet fordulni: 88/425-805.

- A gyermekek szüleinek is van lehetősége igénybe venni az étkeztetési szolgáltatást, ebben az esetben a veszprémi főzőkonyhákon (Egyetem étterem Veszprém Hóvirág u. 6.) tudják befizetni magukat kedden és csütörtökön 8-tól 15 óráig kedvezményes, bruttó 850 Ft/adag áron.

- A szülők étkezése esetén, a helyszínen lehetőség van a készpénzen kívül, bankkártyával és Szép kártyával is fizetni kizárólag az Egyetem Étteremben.

- Felnőtt étkezés esetén érdeklődni a +36-20-525-1902 telefonszámon lehet.

- Továbbá igény esetén lehetőség nyílik osztópontok kialakítására.

Az önkormányzat bízik abban, hogy ezekkel a szolgáltatásokkal segíteni tudja a veszprémi családok helyzetét a járványhelyzet ideje alatt.

 

Letölthető dokumentum:

icon Intézményi gyermekétkeztetés rendkívüli szünet és digitális munkarend esetén